140 de ani de relaţii diplomatice între România şi SUA

Duminică, 14 iunie 2020, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a transmis un mesaj cu ocazia aniversării a 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi SUA.

“140 de ani de relații diplomatice între România și Statele Unite ale Americii înseamnă, de fapt, aproape un secol şi jumătate de prietenie, de cooperare și sprijin reciproc.

Relația România-SUA s-a consolidat în ultimii ani și este, fără îndoială, meritul administrațiilor de la București și de la Washington, care au ştiut să întărească și să dezvolte Parteneriatul strategic, al diplomaților, care au ştiut să construiască şi să fructifice oportunități, dar şi al milioanelor de cetățeni români şi americani, care au crezut şi cred în soliditatea acestei relații transatlantice speciale.

Nu în ultimul rând, cred că trebuie să ne aducem aminte de proiectele educaționale (Fulbright, FLEX etc.), de cercetare şi de cultură, care, an de an, au consolidat fundația prieteniei şi respectului dintre România şi SUA.”

Comments are closed.
Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Twitter