„1700 de ani de istorie şi cultură evreiască în Germania (321-2021)“, proiect educaţional şi cultural susținut de SNSPA

În acest an se împlinesc 1.700 de ani de existență a comunității evreiești pe teritoriul de astăzi al Germaniei. Pentru a marca această eveniment, guvernul de la Berlin susține, în mai multe state europene, câteva sute de proiecte care relevă amprenta profundă a culturii și civilizației evreiești asupra societății și spațiului cultural german.

Unul dintre aceste proiecte, intitulat „1.700 de ani de istorie și cultură evreiască în Germania”, este organizat de Ambasada Germaniei, împreună cu Ambasada României la Berlin și Ambasada Israelului la București, sub patronajul Ministerului Culturii și cu sprijinul Institutului Cultural Român. Reprezentanțelor diplomatice li se adaugă Fundația Magna Cum Laude Reut, Fundația Reut, Complexul Educațional Laude-Reut, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), precum și alte instituții culturale din țară. Mai multe detalii despre proiect, aici.

Marți, 15 iunie 2021, începând cu ora 16:00, va avea loc cea de-a doua sesiune a seriei de conferințe online din proiectul „1.700 de ani de istorie și cultură evreiască în Germania”. Evenimentul le va oferi participanților ocazia de a asculta live interpretări de muzică klezmer și de a urmări o serie de prezentări pasionante, un adevărat periplu cultural și educațional prin 17 secole de istorie și tradiție.

Invitați speciali:

  • E.S. Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Austria
  • Remus Pricopie, Rectorul SNSPA
  • Tova Ben Nun-Cherbis, Președinte și fondator al The Magna cum Laude-Reut Foundation, The Laude-Reut Educational Complex, The Reut Foundation
  • Dirijorul Daniel Jinga, Directorul Operei Naționale București
  • Ion M. Ioniță, Redactor-șef al revistei Historia,
  • Maike Freytag, Directorul Departamentului Presă și Protocol, Ambasada Germaniei la București

Istoricul Adrian Cioroianu, actrița Maia Morgenstern și trupa Teatrului Evreiesc de Stat, alături de Orchestra Metropolitană București (sub bagheta aceluiași Daniel Jinga), vor oferi o prezentare inedită a moștenirii evreiești în istoria, muzica și teatrul german.

Evenimentul va cuprinde, totodată, o prezentare video a celor mai importante repere ale viețuirii evreilor în capitala germană, în relatarea lui Emil Hurezeanu, fost ambasador al României la Berlin, în prezent șeful misiunii diplomatice române în Austria.

Participarea la această serie de evenimente este gratuită pentru toți cei care doresc să se înscrie, prin trimiterea un mesaj la adresa: 1700ani@laude-reut.ro, specificând numele complet, datele de contact și profesia.

 

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget