A opta ediție a UN Youth Summer School on Diplomacy la SNSPA

În perioada 23-29 iulie 2018, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), împreună cu Ministerul Afacerilor Externe,  prin Institutul Diplomatic Român, vor găzdui cea de-a opta ediție a UN Youth Summer School on Diplomacy.În acest an, proiectul organizat de Asociația Tineretul ONU din România are ca temă principală “Diplomacy in the 21st Century: Old Issues & New Perspectives ” și va aduce împreună studenți din România și din întreaga lume, care vor avea oportunitatea de a interacționa cu diplomați, profesori și alți experți din domeniul Relațiilor Internaționale. În timpul săptămânii pe care o vor petrece la București, participanții își vor completa cunoștințele despre Diplomație și Relații Internaționale luând parte la seminarii, dezbateri și workshop-uri care vor pune în discuție abordări moderne, schimbări de paradigmă și rolul anumitor actori de pe scena internațională.

Ajuns la cea de-a opta ediție, UN Youth Summer School on Diplomacy este un program educațional internațional, desfășurat în limba engleză, care oferă studenților din toate colțurile lumii pasionați de domeniul Relațiilor Internaționale un spațiu unic în care să învețe și să interacționeze. Curriculumul adresează probleme actuale și cuprinde elemente teoretice din Relații Internaționale, Drept Internațional, Economie și Studii de Securitate. În edițiile precedente, pe lângă experți, participanții s-au bucurat de prezența mai multor ambasadori, diplomați, academicieni și oameni de afaceri.

Asociaţia Tineretul ONU din România este o organizație neguvernamentală înființată și condusă de către tineri, constituită cu scopul de a promova şi încuraja valorile şi activităţile ONU în rândul tinerilor români, societăţii româneşti şi comunităţii internaţionale. UNYARo încurajează participarea activă a tinerilor în societatea civilă, sprijină dezvoltarea interesului tinerilor către mediul academic, îmbunătăţind şi consolidând cunoştinţele acestora. Pentru a-şi atinge scopurile, organizaţia realizează seminarii, conferinţe, workshop-uri, școli de vară, activitatea centrală axandu-se însă asupra organizării unei conferinţe anuale de tip MUN – Conferinţa BISMUN.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi accesate aici.

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter