CIVICA și-a consolidat dimensiunile sale de cercetare și inovare prin intermediul programului Orizont 2020

CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale a primit finanțare pentru consolidarea dimensiunii sale de cercetare prin intermediul Programului-cadru pentru cercetare și inovare al Uniunii Europene Orizont 2020, capitolul „Știință cu și pentru societate”.

Activitățile finanțate în cadrul acestui apel vizează crearea „CIVICA Research”, un mediu comun de cercetare și inovare pe termen lung. CIVICA Research va completa strategia CIVICA privind educația susținută de Erasmus+, care include deja un pachet de lucru dedicat cercetării în următoarele patru domenii: societăți în tranziție și crize ale Pământului; provocările democrației în secolul al XXI-lea; Europa revizuită; tehnologii bazate pe date pentru științele sociale.
“Suntem încântați de decizia Comisiei Europene de a sprijini dezvoltarea mediului nostru comun de cercetare prin programul Horizon 2020, deoarece cercetarea este o dimensiune importantă a cooperării noastre transnaționale ca alianță universitară europeană”, a declarat Guillaume Plantin, vicepreședinte pentru cercetare la Sciences Po, instituția coordonatoare a alianței CIVICA.

Apelul dedicat, deschis universităților europene prin intermediul programului Orizont 2020, a oferit fiecărei alianțe selectate finanțări de până la 2 milioane de euro pentru stimularea transformării instituționale în ceea ce privește cercetarea și inovarea.

Carsten Q. Schneider, profesor în cadrul Departamentului de Științe Politice, Central European University, instituția coordonatoare pentru proiectarea agendei științifice strategice a CIVICA, a declarat: „Așteptăm cu nerăbdare să punem în aplicare planul nostru ambițios de acțiune stabilit de CIVICA Research. Vom folosi punctele noastre forte pentru a pune bazele științifice esențiale pentru o universitate europeană lider în științele sociale. ”

Printre obiectivele CIVICA Research se află proiectarea unei agende științifice de cercetare, crearea unei comunități științifice CIVICA, dezvoltarea unor platforme și instrumente de cercetare comune și punerea în aplicare a practicilor Open Science.

„Sprijinul acordat de Orizont 2020 va accelera ambiția CIVICA de a facilita obținerea de răspunsuri ale științelor sociale la provocările majore cu care ne confruntăm ca societate. Mai ales în aceste momente incerte, trebuie să lucrăm împreună pentru a produce cercetări și cunoștințe care să contribuie la politici bazate pe dovezi și la reziliență societală”, a adăugat Vanessa Scherrer, vicepreședinte pentru Afaceri Internaționale, Sciences Po.

Activitățile de cercetare din cadrul CIVICA Research vor demara în 2021. Acestea se vor desfășura în strânsă sinergie cu activitățile CIVICA definite în cadrul apelului pilot Erasmus+ din 2019.

Despre CIVICA: CIVICA reunește opt instituții europene majore de învățământ superior în domeniile științe sociale, științe umaniste, managementul afacerilor și politici publice, care însumează un număr total de 50.000 de studenți și 10.000 de profesori. Împreună, în activitățile lor, ei se bazează pe o combinație din ce în ce mai puternică între predare, cercetare și inovare pentru a mobiliza și a împărtăși cunoștințele ca un bun public și pentru a facilita responsabilitatea civică în Europa și nu numai.

Membri CIVICA sunt: Bocconi University (Italia), Central European University (Austria și Ungaria), European University Institute (Interguvernmental), Hertie School (Germania), Școala Națională de Studii Politice și Administrative (România), Sciences Po (Franța), Stockholm School of Economics (Suedia) and The London School of Economics and Political Sciences (Marea Britanie).

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget