Comunitatea academică din SNSPA îşi exprimă regretul pentru dispariţia dr. Aurel Vainer, preşedinte de onoare al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România

Comunitatea academică din SNSPA își exprimă regretul pentru dispariția dr. Aurel Vainer, preşedinte de onoare al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

 

Aurel Vainer va rămâne o personalitate marcantă a societății românești, un profesionist desăvârşit, care și-a dedicat întreaga carieră comunităţii evreieşti, bucurându-se de o largă recunoaştere şi apreciere internaţională. O lungă perioadă (2005-2020) a condus Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, poziție în care a dovedit diplomație, echilibru, spirit vizionar, determinare și energie. Aurel Vainer a acționat pentru păstrarea și dezvoltarea identității iudaice, pentru conservarea patrimoniului cultural evreiesc, a dat un nou impuls dialogului interreligios, a combătut antisemitismul și negaționismul.

 

Aurel Vainer a fost un bun prieten al SNSPA, un exemplu pentru mulți dintre noi. Vom prețui mereu sprijinul constant pe care domnia sa l-a acordat inițiativelor demarate de universitate.

 

Suntem alături de familie în aceste momente grele și îi transmitem sincerele noastre condoleanțe.

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter