Decanul Facultăţii de Administraţie Publică (SNSPA), membru al Comisiei internaționale pentru acreditarea educației și formării în administrația publică

Comunitatea academică a SNSPA salută numirea doamnei conf. univ. dr. Diana Iancu, decanul Facultății de Administrație Publică (SNSPA), ca membru al Comisiei internaționale pentru acreditarea educației și formării în administrația publică (ICAPA) din cadrul Asociației Internaționale a Școlilor și Institutelor de Administrație (IASIA), cu sediul la Bruxellex.

Compusă din 21 de membri, Comisia de acreditare ICAPA oferă servicii de asigurare a calității pentru programele de educație și formare în administrația publică. Programele sunt evaluate pe baza standardelor de excelență pentru educația și formarea în administrația publică elaborate în comun de Departamentul pentru Afaceri Economice și Sociale al Națiunilor Unite (UN-DESA) și IASIA.

Misiunea Asociației Internaționale a Școlilor și Institutelor de Administrație (IASIA) constă în consolidarea sistemului administrației publice, promovarea excelenței în sistemul de formare pentru administrația publică, precum și dezvoltarea de studii, cercetări și modele de bună practică.

Această nominalizare este, pe de o parte, o realizare care reflectă cu acuratețe competențele profesionale ale doamnei conf. univ. dr. Diana Iancu și, pe de altă parte, o consolidare a vizibilității internaționale a SNSPA, prin Facultatea de Administrație Publică ca formator de elită pentru administrația publică din România. În spațiul public național și european, SNSPA se remarcă prin rolul său de furnizor de know-how și formare a resurselor umane în aria științelor guvernării.

În prezent, conf. univ. Dr. Diana Iancu este membru în grupul experților în Carta Europeană a Autonomiei Locale din cadrul Consiliului Europei, manager instituțional CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, din partea SNSPA, și senior fellow în cadrul Asociației Internaționale a Universităților (IAU).

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter