Democrație și dialog civic în Europa la răscruce

Luni, 12 noiembrie 2018, Facultatea de Științe Politice organizează conferința “Democrație și dialog civic în Europa la răscruce”, susținută de președintele Comitetului Economic și Social European, Luca Jahier. Evenimentul se va desfăşura la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A), parter, Sala Multifuncţională, începând cu ora 12:00.

Luca Jahier a fost ales președinte al Comitetului Economic și Social European (CESE) la 18 aprilie 2018, pentru o perioadă de doi ani și jumătate, până în octombrie 2020. A fost membru al Comitetului din anul 2002. În cadrul CESE, domeniile sale predilecte de acțiune au fost atât politica socială și cea de coeziune a UE, cât și chestiunile internaționale.

CESE reunește reprezentanți din toate domeniile societății civile organizate, care își exprimă, în mod independent, opiniile cu privire la politicile și legislația UE. Cei 350 de membri ai CESE sunt organizați în trei grupuri: „Angajatori”, „Lucrători” și ”Activități diverse”.

CESE elaborează anual între 160 și 190 de avize și rapoarte de informare. De asemenea, Comitetul lansează o serie de inițiative și evenimente anuale, axate pe societatea civilă și pe participarea cetățenilor, cum ar fi Premiul pentru societatea civilă, Zilele societății civile, sesiunea plenară pentru tineret „Europa ta, părerea ta” și Ziua inițiativei cetățenești europene (ICE).

Mai multe informații aici: www.eesc.europa.eu.

Limba conferinței este engleză.

Comments are closed.
Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Twitter