Despre provocările și efectele pandemiei asupra educației, la webinarul organizat de Centrul Regional Scholas Occurrentes SNSPA

Vineri, 26 februarie 2021, Centrul Regional Scholas Occurrentes SNSPA, prin programul internațional University of Meaning și în colaborare cu rețeaua internațională de Catedre Scholas, a organizat webinarul “Education and Development in (post)pandemic Times”.

 

Impactul pandemiei este profund resimțit de sistemele de educație. Nevoia rapidă de digitalizare, provocările legate de realizarea unui nou curriculum adaptat predării online, impactul psihosocial negativ resimțit de tineri, generat de izolare, anxietate, nesiguranță, dar mai ales creșterea ratei abandonului școlar cauzat de lipsa accesului la mijloacele de învățare online, sunt câteva dintre realitățile cu care se confruntă sistemul educațional la nivel global.

Evenimentul organizat de Centrul Regional Scholas Occurrentes SNSPA a reunit experți, rectori, diplomați, reprezentanți ai instituțiilor Uniunii Europene, care au oferit răspunsuri la întrebări precum: „Ce rol are solidaritatea în încercarea de depășire a crizei într-o manieră în care să nu adâncim inegalități structurale deja existente?”,  „Cum va arăta noua normalitate a educației și cum se poate ea modela?”, „Cum se echilibrează prioritățile privind educația și dezvoltarea în perioade de criză?”.

 

Invitații speciali ai webinarului au fost:

  • José María del Corral, Director Global Scholas Occurrentes și co-fondator al rețelei mondiale Scholas
  • Daniel Stigliano, Director Global Scholas Chairs
  • Prof. univ. dr. Remus Pricopie, Rectorul SNSPA
  • Prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, Președintele Senatului SNSPA și coordonatorul Centrului Regional Scholas Occurrentes SNSPA
  • Lect. univ. dr. Victor Negrescu, Vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură din Parlamentul European
  • Prof. univ. dr. Hugo Juri, Rectorul Universidad del Sentido
  • Lect. univ. dr. Ioana Melenciuc-Ioan, Decana Departamentului de Relații Internaționale şi Integrare Europeană (SNSPA)
  • Prof. univ. dr. Ioan Mircea Paşcu, Fost vicepresedinte al Parlamentului European, Fost ministru al Apărării, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (SNSPA)
  • Prof. univ. dr. Francisco Aldecoa, Președintele Consiliului Federal Spaniol al Mișcării Europene
  • Prof. univ. dr. Juan Fernando Galvan Reula, Preşedintele onorific al Forului Academic Permanent America Latină şi Caraibe – Uniunea Europeană (FAP ALC-UE), fost rector al Universităţii din Alcala
  • Lect. univ. dr. Antonia Colibășanu, Geopolitical Futures’ Chief Operating Officer, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (SNSPA)
  • Lect. univ. dr. Alice Iancu, Universitatea Hyperion, Bucuresti
  • Lect. univ. dr. Ioana Dodi, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (SNSPA)

 

Scholas Occurrentes este o fundație pontificală laică care reunește în prezent 500.000 de membri din 192 de țări și care implementează diferite programe educative. Misiunea sa este de a realiza integrarea în societate a tinerilor din mediile socio-economice dezavantajate. În februarie 2019, în timpul vizitei instituționale a lui José María del Corral (Director Global Scholas Occurrentes) la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a avut loc semnarea Acordului dintre Scholas Occurrentes și SNSPA. Deschiderea Centrului Regional Scholas Occurrentes a avut loc pe 21 martie 2019. Unul dintre primele programe implementate a fost Catedra Scholas SNSPA, care funcționează în cadrul Catedrelor Scholas Internațional, o rețea educațională care reunește 100 de universități și 35 de observatori. Pe 11 septembrie 2020, SNSPA a fost invitată să colaboreze în cadrul noului program internațional, University of Meaning / Universidad del Sentido, inițiat de Papa Francisc și coordonat de reprezentanții Scholas Occurrentes.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget