Mesajul conducerii SNSPA privind vaccinarea împotriva COVID-19

Dragi colege și colegi,

 

Am traversat împreună o perioadă dificilă, cu multe provocări și restricții, și vă mulțumim pentru atitudinea responsabilă și dedicată de care ați dat dovadă.

 

Încă de la declanșarea pandemiei actuale de COVID-19, am așteptat cu interes dezvoltarea unuia sau mai multor vaccinuri împotriva noului coronavirus, care să ofere protecție populației împotriva bolii cauzate de acest nou virus.  Deși măsurile de prevenție, precum distanțarea fizică, purtarea măștii și igiena mâinilor ne protejează, acestea nu sunt suficiente, vaccinarea fiind cea mai sigură și mai rapidă cale de a ne apăra de acest virus pandemic.

 

Potrivit datelor transmise de autorități, în cea de-a doua etapă a vaccinării, care va începe astăzi, 15 ianuarie 2021, se pot programa pentru vaccin angajații din universități. În acest moment, conducerea SNSPA este în contact cu instituțiile statului, implicate în derularea campaniei de vaccinare, pentru a găsi cea mai eficientă procedură pentru vaccinarea angajaților SNSPA. Vă vom comunica în cel mai scurt timp care este soluția agreată.

 

Considerăm că imunizarea prin vaccinare este cea mai bună cale de apărare de care dispunem în acest moment pentru a lupta împotriva acestei pandemii și, în acest sens, susținem campania de vaccinare. Însă, vă reamintim că vaccinul împotriva COVID-19 se face voluntar și fiecare va decide în mod responsabil. În urma colectării datelor solicitate la începutul acestui an, 80% din cadrele didactice ale SNSPA au răspuns afirmativ privind disponibilitatea vaccinării împotriva COVID-19 și este posibil ca până la finalul celei de-a doua etape de imunizare, rata de vaccinare să crească în rândul membrilor comunității noastre.

 

Vă recomandăm să vă informați din surse oficiale în ceea ce privește procesul de vaccinare.

Informațiile legate de procedură pentru vaccinarea angajaților SNSPA vor fi transmise către dvs. prin canalele oficiale de comunicare ale SNSPA (e-mail, telefon).

 

Vă rugăm să primiți mulțumirea și aprecierea noastră,

Președintele Senatului SNSPA
Prof. univ. dr. Iordan Gh. BĂRBULESCU

Rectorul SNSPA
Prof. univ. dr. Remus PRICOPIE

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter