Prim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg, Doctor Honoris Causa al SNSPA

Vineri, 16 iunie 2017, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) va acorda înalta distincţie de Doctor Honoris Causa lui Xavier Bettel, prim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg.Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa se va desfăşura în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (Calea Victoriei nr. 88, Bucuresti), începând cu ora 15.45.

Vă rugăm să confirmaţi participarea la eveniment, până marţi, 13 iunie 2017, completând acest formular.

Xavier Bettel este o figură publică internațională, un politician cu o carieră eminentă, și un lider cu o viziune asupra viitorului comunității sale locale, a țării sale și a societății globale.

Xavier Bettel (n. 1973, Luxemburg) a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii din Nancy, unde a obținut o diplomă de masterat în drept public şi european şi a urmat studii post-universitare în științe politice și drept public.

În urma alegerilor legislative din 20 octombrie 2013, Xavier Bettel a fost numit prim-ministru, ministru de stat, ministru al Comunicațiilor și Mass-Media, ministru pentru relaţiile cu cultele, în guvernul de coaliție, format din Partidul Democrat (PD), Partidul Muncitoresc Socialist Luxemburghez (LSAP) și Partidul Verzilor. Din anul 2015, Xavier Bettel a fost numit şi ministru al Culturii.
Primul său mandat în Camera Deputaților l-a obţinut la vârsta de 26 ani, când a fost ales membru al Parlamentului luxemburghez, funcţie pentru care a fost reales în 2004, 2009 și 2013. Din 2009 până în 2011, și-a asumat rolul de președinte al grupului parlamentar al Partidului Democrat.

Începând din anul 2000, pentru o perioadă de cinci ani, Xavier Bettel a fost consilier municipal al oraşului Luxemburg, Ca dovadă a angajamentului și a energiei sale, chiar dacă se afla la începutul carierei de politician, partidul său și comunitatea locală au avut în vedere talentul excelent al lui Bettel în cel mai mare oraș al țării, Luxemburg, şi la alegerile din 2011, Xavier Bettel și-a asumat rolul de primar, până în anul 2013, când a fost numit premier.

Premierul luxemburghez va efectua o vizită în România, în perioada 16-18 iunie 2017.

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter