Rezultatele referendumului privind modul de desemnare a rectorului pentru mandatul 2020 – 2024

Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a validat miercuri, 11 iunie 2019, rezultatele Referendumului universitar pentru alegerea modalității de desemnare a rectorului pentru mandatul 2020-2024. Comunitatea academică a SNSPA a optat ca rectorul instituţiei să fie ales „pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct, secret şi egal”.
Prezența la vot a fost de 72.2 % din persoanele cu drept de vot din cadrul universităţii. Din acestea, 88.4% au optat pentru „alegeri generale, prin vot universal, direct, secret și egal”, iar restul şi-au exprimat opţiunea pentru alegerea rectorului pe bază de concurs public.

Referendumul pentru alegerea modalității de desemnare a rectorului a avut loc luni, 10 iunie 2019, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

La referendum au avut drept de vot toate cadrele didactice şi cercetătorii titulari ai universităţii, conform legislaţiei în vigoare, studenţii membri ai senatului universitar şi ai consiliilor structurilor academice. Alegătorii au optat între cele două variante de desemnare a rectorului: „concurs public” pentru desemnarea rectorului sau „alegeri generale prin vot universal, direct, secret şi egal”.
Rezultatele referendumului universitar și procesul verbal au fost transmise Ministerului Educației Naționale.

Comments are closed.
Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Twitter