Comunicate de presă

Comunicate de presă

Dezbatere la SNSPA: “Extinderea Uniunii Europene – un proces suspendat pe termen nedefinit?”

Marți, 25 ianuarie 2022, de la ora 11:00, Forumul regional al Balcanilor de Vest (Western Balkan Forum), în parteneriat cu Facultatea de Științe Politice (SNSPA), organizează dezbaterea “Extinderea Uniunii Europene – un proces suspendat pe termen nedefinit?”.

Comunitatea academică din SNSPA transmite mulțumiri echipei de management a ARACIS, coordonată de președintele Iordan Petrescu în perioada 2014-2021

Comunitatea academică din SNSPA transmite mulțumiri echipei de management a ARACIS, coordonată de președintele Iordan Petrescu în cele două mandate desfășurate în perioada 2014-2021.

Prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA: “Dezechilibrul de gen afectează calitatea guvernării”

Vineri, 14 ianuarie 2022, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a deschis conferința internațională “The Other Europe? Resilience and Assertiveness in Our Region”, organizată online de rețeaua regională de experte Eastern and South Eastern Europe (ESEE) FANEL Network.

Conferință internațională la SNSPA: “The Other Europe? Resilience and Assertiveness in Our Region”

SNSPA vă invită la conferința internațională “The Other Europe? Resilience and Assertiveness in Our Region”, organizată de rețeaua regională de experte Eastern and South Eastern Europe (ESEE) FANEL Network.

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus PRICOPIE, a deschis conferința internațională WAAS, dedicată viitorului educației și leadershipului global

SNSPA este coorganizator al celei de-a cincea ediții a conferinței internaționale pe tema viitorului educației, alături de World Academy of Art & Science (WAAS) și World University Consortium, desfășurată online în perioada 6-8 decembrie 2021.

Rectorul SNSPA a semnat la Washington un acord de parteneriat cu Atlantic Council, pentru consolidarea securității în regiunea Mării Negre

Parteneriatul, încheiat pentru o perioadă de 4 ani, subliniază importanța strategică a Mării Negre pentru securitatea transatlantică, colaborarea experților din cele două instituții urmând să ducă la recomandări pentru creșterea cooperării în domeniul securității între țările din zona Marii Negre.

Prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA, participă la ceremonia de aniversare a 75 de ani de la înființarea Programului Fulbright

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, preşedinte al Boardului Comisiei Fulbright US-România, participă marți, 30 noiembrie 2021, la Washington, la ceremonia de aniversare a 75 de ani de la inițierea Programului Fulbright la nivel global.

Comunitatea academică din SNSPA îşi exprimă regretul pentru dispariţia dr. Aurel Vainer, preşedinte de onoare al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România

Aurel Vainer va rămâne o personalitate marcantă a societății românești, un profesionist desăvârşit, care și-a dedicat întreaga carieră comunităţii evreieşti, bucurându-se de o largă recunoaştere şi apreciere internaţională.

Rectorul SNSPA a participat la cea de-a 90-a întâlnire a Boardului administrativ al Asociației Internaționale a Universităților

În perioada 26-28 octombrie 2021, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat, alături de lideri și experți în învățământul superior din întreaga lume, la cea de-a 90-a întâlnire a Boardului administrativ al Asociației Internaționale a Universităților (IAU).

Comunitatea academică din SNSPA îşi exprimă regretul pentru dispariţia prof. univ. dr. George Voicu

Comunitatea academică din SNSPA își exprimă regretul pentru dispariția prof. univ. dr. George Voicu, politolog, sociolog, eseist, cadru didactic al Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană (SNSPA). Este o grea pierdere pentru societatea românească.

SNSPA marchează 70 de ani de la înfiinţarea Asociației Internaționale a Universităților (IAU), prin lansarea cărții “The Promise of Higher Education: Essays in Honour of 70 Years of IAU”

Pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a Asociației Internaționale a Universităților (IAU), marți, 19 octombrie 2021, SNSPA și IAU au găzduit primul webinar dedicat lansării cărții “The Promise of Higher Education: Essays in Honour of 70 Years of IAU”.

SNSPA, parteneră în cadrul unuia dintre cele mai importante proiecte de cercetare din Canada

SNSPA, reprezentată de conf. univ. dr. Loredana Ivan, cadru didactic la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, este parteneră în cadrul proiectului internațional “Aging in Data”, coordonat de Universitatea Concordia (Canada), prin prof. univ. dr. Kim Sawchuk.

Prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA, participă la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare NATO

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, participă, în calitate de keynote speaker, la cea de a 67-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare NATO.

Conferință online la SNSPA: “Solidarity with Afghan women: the Time and Place for Feminist Responsibility”

Vineri, 8 octombrie 2021, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) vă invită la conferința online, cu titlul: “Solidarity with Afghan women: the Time and Place for Feminist Responsibility”.

Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter