Comunicate de presă

Comunicate de presă

80% din cadrele didactice ale SNSPA vor să se vaccineze

80% din cadrele didactice ale Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) au răspuns afirmativ privind disponibilitatea vaccinării împotriva COVID-19.

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus PRICOPIE, apel către Ministrul Educației: Tratați cu responsabilitate subiectul redeschiderii școlilor

Crearea unei așteptări privind redeschiderea școlilor, care, la acest moment, nu este susținută de tabloul epidemiologic, este nu doar lipsită de profesionalism și responsabilitate, ci și imorală.

Comunitatea academică din SNSPA îşi exprimă regretul pentru dispariţia doamnei Ambasador Paraschiva Bădescu

Paraschiva Bădescu a fost prima, şi pentru o lungă perioadă de timp, singura femeie desemnată în calitate de şef de misiune OSCE.

Prof. univ. dr. Remus PRICOPIE, rectorul SNSPA, participă la conferința ONU de la Geneva, dedicată leadership-ului pentru o dezvoltare durabilă

În perioada 15-16 decembrie 2020, prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA, va participa la conferința “Global Leadership for the 21st Century”, organizată de Biroul Națiunilor Unite de la Geneva, împreună cu World Academy of Art & Science.

SNSPA marchează 70 de ani de la înfiinţarea Asociației Internaționale a Universităților (IAU)

Pentru a marca cea de-a 70-a aniversare, miercuri, 9 decembrie 2020, SNSPA, alături de IAU și UNESCO, organizează un webinar despre viitorul învățământului superior.

Săptămâna internațională online la SNSPA

În perioada 7-10 decembrie, 25 de profesori și specialiști din 17 țări de pe toate continentele vor susține online cursuri interactive și workshop-uri pentru studenții SNSPA.

SNSPA salută alegerea doamnei Maia Sandu în funcția de președintă a Republicii Moldova

Senatul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) salută rezultatul alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, care confirmă parcursul european al țării.

„Politica celor trei scenarii” (verde, galben, roșu), aplicată școlilor, pe timp de pandemie, este corectă. NU trebuie implicată educația în campanie electorală

Declarația rectorului SNSPA, prof. univ. dr. Remus PRICOPIE, cu privire la redeschiderea școlilor din Bucureşti și din țară, închise în contextul pandemiei.

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) marchează 74 de ani de la intrarea în vigoare a Constituției Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO)

Constituţia UNESCO, prin valorile și principiile pe care le instituie, este un punct de referinţă pentru noi toți.

Rectorul SNSPA participă la cea de-a 88-a întâlnire a Boardului administrativ al Asociației Internaționale a Universităților

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, este vicepreşedinte al Asociației Internaționale a Universităților.

Comunitatea academică din SNSPA îşi exprimă regretul pentru dispariţia istoricului american, Keith Hitchins

Specialist în istoria Europei de Est, vorbitor de limba română, Keith Hitchins a publicat numeroase studii și cărți despre istoria României, la cele mai prestigioase edituri ale lumii. 

CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale salută hotărârea Curții Europene privind „Lex CEU”

Curtea Europeană de Justiție a decis marți, 6 octombrie 2020, că „Lex CEU“, o lege maghiară din 2017, care vizează restricționarea activităților universităților străine, este incompatibilă cu legislația Uniunii Europene.

SNSPA, investiții de 4,2 milioane de euro în internaționalizare

SNSPA dispune de 4,2 milioane de euro, ceea ce face ca SNSPA să fie prima universitate din România în ceea ce privește valoarea investițiilor în internaționalizare, raportate la numărul de cadre didactice și studenți.

Remus Pricopie, scrisoare deschisă către ministrul Anisie, de Ziua Educației: “Ministrul educației are rolul să apere școala de ingerințele politice”

Cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei, prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a transmis o scrisoare publică ministrului Anisie, solicitându-i să apere educația de ingerințele politice.

Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Twitter