Comunicate de presă

Comunicate de presă

SNSPA salută alegerea doamnei Maia Sandu în funcția de președintă a Republicii Moldova

Senatul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) salută rezultatul alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, care confirmă parcursul european al țării.

„Politica celor trei scenarii” (verde, galben, roșu), aplicată școlilor, pe timp de pandemie, este corectă. NU trebuie implicată educația în campanie electorală

Declarația rectorului SNSPA, prof. univ. dr. Remus PRICOPIE, cu privire la redeschiderea școlilor din Bucureşti și din țară, închise în contextul pandemiei.

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) marchează 74 de ani de la intrarea în vigoare a Constituției Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO)

Constituţia UNESCO, prin valorile și principiile pe care le instituie, este un punct de referinţă pentru noi toți.

Rectorul SNSPA participă la cea de-a 88-a întâlnire a Boardului administrativ al Asociației Internaționale a Universităților

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, este vicepreşedinte al Asociației Internaționale a Universităților.

Comunitatea academică din SNSPA îşi exprimă regretul pentru dispariţia istoricului american, Keith Hitchins

Specialist în istoria Europei de Est, vorbitor de limba română, Keith Hitchins a publicat numeroase studii și cărți despre istoria României, la cele mai prestigioase edituri ale lumii. 

CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale salută hotărârea Curții Europene privind „Lex CEU”

Curtea Europeană de Justiție a decis marți, 6 octombrie 2020, că „Lex CEU“, o lege maghiară din 2017, care vizează restricționarea activităților universităților străine, este incompatibilă cu legislația Uniunii Europene.

SNSPA, investiții de 4,2 milioane de euro în internaționalizare

SNSPA dispune de 4,2 milioane de euro, ceea ce face ca SNSPA să fie prima universitate din România în ceea ce privește valoarea investițiilor în internaționalizare, raportate la numărul de cadre didactice și studenți.

Remus Pricopie, scrisoare deschisă către ministrul Anisie, de Ziua Educației: “Ministrul educației are rolul să apere școala de ingerințele politice”

Cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei, prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a transmis o scrisoare publică ministrului Anisie, solicitându-i să apere educația de ingerințele politice.

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a primit vizita directorului Institutului Diplomatic din Republica Moldova

Pe parcursul discuțiilor s-a evidențiat buna colaborare pe care SNSPA a avut-o de-a lungul timpului cu instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, precum și deschiderea pentru noi colaborări.

SNSPA a pus România pe harta hub-acceleratoarelor de politici publice din Europa

Doctoranzi şi postdoctoranzi, interesaţi să genereze idei şi soluţii cu impact social, au beneficiat de mentoratul unor experţi în antreprenoriat, politici publice şi guvernare.

Rectorul SNSPA a semnat un acord de colaborare cu Organizația Statelor Ibero-Americane pentru dezvoltarea spațiului comun de învățământ superior Euro-Latino-American

Prof. univ. dr. Remus Pricopie, preşedintele Forului Academic Permanent America Latină şi Caraibe – Uniunea Europeană, a semnat un acord de colaborare cu Organizația Statelor Ibero-Americane pentru Educație, Știință și Cultură.

Solidarizare națională și internațională fără precedent pentru protejarea libertății academice și de gândire

Demersul este asumat de către Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), alături de Universitatea de Vest din Timișoara, și reprezintă o argumentație juridică a unor poziții ferme, exprimate deja de patru universități din România, la momentul adoptării de către Parlament a Legii nr.87/2020.

Rectorul SNSPA, Remus PRICOPIE: “Rezoluția CNR de la Brașov – o odă de tip UTC la adresa Guvernului Orban”

Declarația rectorului SNSPA, prof. univ. dr. Remus PRICOPIE, cu privire la rezoluția Consiliului Național al Rectorilor (CNR), adoptată la finalul reuniunii de la Brașov, din 17-20 septembrie 2020.

CNR poate fi salvat. Scrisoare deschisă adresată Consiliului Național al Rectorilor

Acest demers va continua, într-o formă sau alta, până când Consiliul Național al Rectorilor va redeveni „vocea” universităților din România.

Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Twitter