Miercuri, 26 Octombrie 2016 12:51

Barometrul Industriei din România: Rezultatele lunii septembrie 2016

binäre optionen lukrativ i segreti per guadagnare con il trading onlain Revenire în industrie, dar managerii rămân rezervaţi

binaire opties kbc După ce a scăzut continuu aproape cinci luni la rând, activitatea din industrie a înregistrat o revenire în luna septembrie. Indicatorul pentru volumul producţiei a urcat la 60 de puncte faţă de 51 în august şi se află acum peste media de 57 de puncte a ultimelor 23 de luni.

are binary options taxable in uk
Practic în luna septembrie industria s-a depărtat cu 10 puncte de pragul sub care se află zona de contracţie.

www 24option com отзывы i need a real online payday loan Noua situaţie suscită cel puţin trei întrebări.
Prima întrebare este de ce a scăzut industria timp de aproape jumătate din an ajungând aproape de pragul recesiunii.
Sezonalitatea reprezintă una din forţele scăderii. În toate ţările europene producţia industrială scade în lunile de vară, producătorii pleacă în concediu, iar unii închid capacităţile cu totul.
Şi la noi, tiparul activităţii industriale din ultimii doi ani arată o contracţie între mai şi august. Totuşi anul acesta căderea pe timpul verii a fost mai brutală decât anul trecut. Sezonalitatea s-a adăugat la condiţiile dificile ale pieţei globale şi europene caracterizate prin supraofertă, prăbuşirea preţurilor la materii prime şi exporturi ieftine de la economii concurenţiale din zona Asiei.

trading online demo senza registrazione A doua întrebare este cum se explică revenirea.
Barometrul arată o creştere a comenzilor noi de la 50 de puncte în august la 60 în septembrie şi o creştere puternică a comenzilor pentru export de la o cotă recesionară de 46 de puncte la 61 de puncte în zona de expansiune. Pare clar că revenirea s-a produs în contextul revigorării comenzilor externe.
Dar producătorii noştri abia încep să-şi re-umple depozitele, după o perioadă lungă de „de-stocare”. Indicatorul pentru stocuri a crescut doar cu 2 puncte, de la 42 în august la 44 în septembrie, un semn că stocurile au fost lichidate aproape în întregime.
Volumul comenzilor neexecutate a crescut de la 43 în august la 52 în septembrie, ceea ce arată că industria ar putea avea de lucru şi în lunile următoare.
Costurile de producţie arată o uşoară tendinţă de creştere modestă, de la 56 la 58, pe fondul activităţii sporite. În schimb, indicatorul preţurilor încasate de firme pentru produsele lor a scăzut de la 54 la 52 de puncte.

A treia întrebare este dacă revenirea activităţii va continua sau va urma reintrarea în volatilitate şi stagnare relativă. Există puţine elemente pentru predicţii valide.
Tiparul anual arată că de obicei revenirea în industrie durează până la sfârşitul anului. Pe de altă parte, firmele semnalează intenţia angajării de noi salariaţi, după ce timp de patru luni au făcut disponibilizări. Indicatorul pentru angajări de personal a crescut de la 47 în august la 52 în septembrie. Explicaţia ar putea fi volumul mai mare al activităţii curente sau perspectiva menţinerii ritmului de comenzi, cel puţin la nivelul actual.

Totuşi, în ciuda semnelor de revigorare, managerii rămân sceptici. Indicatorul de speranţă în activitatea viitoare a crescut doar cu un punct, de la 54 în august la 55 în septembrie şi se află cu 4 puncte sub media ultimelor 23 de luni. Valoarea indicatorului se compune din agregarea aşteptărilor managerilor privind comenzile, volumul producţiei şi preţurile care ar putea fi încasate peste 6 luni.

Stagnarea aşteptărilor pozitive semnalează îngrijorare. Când îngrijorarea e mare, managerii se aşteaptă ca dificultăţile să continue.

personalized cash box Detalii tehnice
•    Barometru lunar cu situaţia la zi din industrie.
•    Prezintă activitatea din industrie în luna septembrie 2016.
•    Apare în circa 20 de zile de la încheierea lunii analizate.
•    Realizat de IRSOP & SNSPA Facultatea de Management pe un eşantion de 304 de firme industriale, reprezentativ la nivelul celor 15.200 de firme industriale cu peste 9 angajaţi din România, care generează aproximativ 95% din totalul cifrei de afaceri din industrie.
•    Datele culese prin interviuri directe cu managerii firmelor în intervalul 19-24 octombrie 2016.

Barometrul Industriei din România, rezultatele lunii septembrie 2016

average interest rate on short term loans Coordonatorii Barometrului:

Conf. Univ. Dr. Florina Pînzaru, Decan
Facultatea de Management
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative

Conf. Univ. Dr. Lucian Anghel
Facultatea de Management
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative

Următoarea apariţie: noiembrie 2016 cu situaţia din octombrie 2016.

Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2016 13:07