Luni, 16 Aprilie 2018 08:54

Declaraţia rectorului Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, fost ministru al Educaţiei, privind alocarea cifrei de şcolarizare în învăţământul superior

"Îmi pare rău că ultimele decizii ale Ministerului Educației dar și unele afirmații total deplasate ale Ministrului Valentin POPA au adus sistemul de învâțământ din țara noastră la o stare de tensiune nemaiîntâlnită în ultimii ani. După cum se cunoaște, săptămâna viitoare au fost anunțate mai multe proteste ale studenților și cadrelor didactice universitare, inclusiv în fața Ministerului Educației. Cred că este important să ne aducem aminte că acest lucru nu s-a mai întâmplat de 7-8 ani și cred că încă mai este timp să se evite amplificarea și extinderea protestelor, legitime de altfel.


Îmi este greu să cred că acțiunile Domnului Ministru POPA vor fi susținute de Doamna Prim-ministru Viorica DĂNCILĂ sau de coaliția politică PSD-ALDE, mai ales că aceste măsuri NU sunt prevăzute în Programul de Guvernare și nici în strategia pe care o invocă (Strategia Națională pentru Învățământul Terțiar 2015-2020). De altfel, această strategie a fost elaborată în perioada mandatului meu în Guvern (2012-2014), în colaborare cu Banca Mondială și după consultarea tuturor instituțiilor de învățământ superior din țară.


Cu mai multă înțelepciune, această situație tensionată putea fi evitată!", prof. univ. dr. Remus Pricopie, fost ministru al Educaţiei, rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).