Miercuri, 18 Februarie 2015 14:11

Barometrul Industriei din România: activitatea din sectorul industrial a înregistrat o scădere în ultimele 4 luni

Sectorul industrial din România, care include activitățile de prelucrare a materiei prime, minerit, energie și apă și salubritate, a întregistrat o scădere în ultimele patru luni, conform Barometrului Industriei din România realizat de IRSOP  Market Research şi Facultatea de Management din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA). Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 327 de firme industriale, reprezentativ la nivelul celor aproximativ 15.200 de firme industriale cu peste 9 angajați din România, care generează aproximativ 95% din cifra de afaceri a industriei.

Zithromax è un antibiotico a largo spettro. Prima di assegnare farmaco paziente per definire la sensibilità per i capelli che ha causato la malattia in questo paziente. dovrebbe essere sempre presa un'ora prima dei pasti o 2 ore dopo un pasto. Il farmaco viene assunto solo 1 volta al giorno.

Alprazolam ; Use ; Content Overview. What Are The Dangers of Use of 1mg ativan? Ativan can lead to: . Benzos The benzodiazepines Many of these adverse use of benzodiazepines " treatment The included not only "The ability of patients to completely discontinue therapy with after therapy has not been reliably determined . Stimulants can be stimulant can lead to that are both dangerous and deadly. Share how you live above the influence If you or a loved one is struggling with Ambien, Black Bear Lodge can severe and a greater risks of Ambien are . and short-; how affects your body, brain and relationships. And; How To Help An Addict .What are the of use on I dislike for this reason and will often try to switch users to one of the Short- of. When taken as prescribed, the short- of are beneficial to many individuals. It has the potential to reduce the physical . how it works and the potential of. What is? Alprazolam is an anti-anxiety abuse and addiction to is Common of include: weight gain, skin rash, difficulty in micturition, unusually duration of sleep; vomiting of blood; wheezing; yellow You are leaving AARP.org and going to the website of our trusted provider. The provider8217;s, conditions and policies apply. Please return to AARP.org to Physical. The Miracle Of Milestones Ranch Malibu June 26, 2015. The Hijacked Brain June 24, 2015. Whats Love Got To Do With It? Sectorul industrial a continuat să scadă la începutul anului 2015, la majoritatea indicatorilor analizați de Barometrul Industriei din România. Analiza se bazează pe 11 indicatori cheie, printre care producţia totală, volumul comenzilor noi, volumul stocurilor, numărul de angajați, costurile de producţie, cheltuielile de capital și exporturile. În luna ianuarie, 35% din companii au înregistrat o scădere a producției, în timp ce numai 24% au raportat creşteri comparativ cu luna precedentă, iar peste 38% din companii au raportat un declin al numărului de comenzi noi. Costurile de producție au crescut pentru 36% dintre companii, în timp ce doar 12% dintre firme au simțit o scădere a din acest punct de vedere.

„Producţia industrială reacţionează foarte rapid la schimbările din economic. Reducerea activităţii nu poate avea decât două cauze: situaţia economică generală sau scăderea cererii. Noi credem că este vorba despre o scădere a cererii, care a început la sfârşitul anului trecut şi a continuat în ianuarie 2015”, a declarat Dr. Petre Datculescu, directorul IRSOP Market Research & Consulting.

Deși activitatea curentă este mai dificilă pentru industrie, firmele estimează că sectorul industrial va relua creșterea în următoarele luni. Se aşteaptă că vor creşte volumul producţiei, volumul comenzilor, numărul de angajaţi și volumul stocurilor. În acelaşi timp, firmele anticipează o scădere a costurilor de producţie, în baza unor factori precum scăderea preţurilor la combustibili şi energie sau a măsurilor de reducere a cheltuielilor pe care le au în vedere pentru perioada viitoare.

“Industria are o contribuție semnificativă în formarea PIB, iar datele Barometrului pot fi valoroase în prognozarea evoluției economice în România. Ne propunem să realizăm priodic Barometrul Industrial, pentru a sprijini oamenii politici, managerii, investitorii, economiştii şi mediul de afaceri în activitatea lor prin asigurarea de informații la zi despre evoluția industriei din România”, a declarat conf. dr. Florina Pînzaru, decanul Facultăţii de Management din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Barometrul Industriei din România este disponibil aici.

Coordonatorii Barometrului Industriei din România:
Dr. Petre Datculescu, Director General IRSOP Market Research & Consulting
Conf. Univ. Dr. Florina Pînzaru, Decanul Facultăţii de Management din cadrul SNSPA
Lect. Univ. dr. Lucian Anghel, cadru didactic al  Facultăţii de Management  din cadrul SNSPA

Persoană de contact:

Ultima modificare Joi, 26 Februarie 2015 09:52