Marți, 08 Decembrie 2015 08:56

Lansarea Centrului de Excelență Jean Monnet “În interior și în exterior: Înțelegerea Uniunii Europene în afara granițelor sale”

Joi, 10 decembrie 2015, la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) este lansat Centrul de Excelență Jean Monnet “În interior și în exterior: Înțelegerea Uniunii Europene în afara granițelor sale”. Centrul urmărește dezvoltarea de sesiuni de pregătire dedicate personalului de frontieră din România, Republica Moldova și Ucraina, în vederea îmbunătățirii gestionării frontierei de est a UE şi va fi implementat în perioada septembrie 2015 – august 2018 de către Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul SNSPA.

Zithromax è un antibiotico a largo spettro. Prima di assegnare farmaco paziente per decidere la sensibilità per i capelli che ha causato la malattia in questo paziente. dovrebbe essere sempre presa un'ora prima dei pasti o 2 ore dopo un pasto. Il farmaco viene assunto solo 1 volta al giorno.


Centrul de Excelență Jean Monnet “În interior și în exterior: Înțelegerea Uniunii Europene în afara granițelor sale” este co-finanțat de Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură a Comisiei Europene prin programul ERASMUS+.

Lansarea Centrului de Excelență Jean Monnet “În interior și în exterior: Înțelegerea Uniunii Europene în afara granițelor sale” va avea loc în cadrul conferinței internaționale “Managementul frontierei UE: România - Republica Moldova - Ucraina”, organizată joi, 10.12.2015, începând cu ora 12.30, la sala 804 de la sediul SNSPA din Bulevardul Expoziției, nr. 30A

Conferința reunește cercetători, cadre didactice, studenți, reprezentanți ai societății civile, funcționari publici și specialiști din Ucraina, Republica Moldova și România și va reprezenta un prilej pentru a stimula dialogul cu privire la problema gestionării frontierelor în cele trei țări, în contextul instabilității regionale care determină presiuni asupra frontierelor estice ale Uniunii Europene.

La eveniment vor participa:

Prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu, directorul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE);
Viorel Cibotaru, fost ministru al Apărării, Republica Moldova;
Iurie Gotișan, expert asociat IDIS "Viitorul", Republica Moldova;
Nadia Bureiko, Expert ''Quadrivium'', Ucraina;
Dr. Viorel Tomescu, ministru plenipotențiar, Ministerul Afacerilor Externe, România
Comisar șef Valentin Niculescu, Ministerul Afacerilor Interne, România;
Prof. univ. dr. George Anglițoiu, DRIIE;
Prof. univ. dr. Ioan Horga, Universitatea din Oradea.

Tematica abordată va cuprinde discuții asupra unor subiecte legate de: criza din Ucraina și implicații de securitate pentru Republica Moldova și România; vulnerabilități, riscuri și amenințări la frontierele estice ale Uniunii Europene; mecanisme de cooperare în gestionarea frontierelor în România, Ucraina și Republica Moldova ș.a

Ultima modificare Marți, 08 Decembrie 2015 08:58