Luni, 22 Februarie 2016 12:02

Barometrul Industriei din România: Rezultatele lunii ianuarie 2016

income tax rules for joint home loan http://compupal.biz/pd/147/2530.html quicken loans refinance investment property Activitatea a continuat să scadă.

http://shredorama.com/pp/206/3579.html fed servicing loans http://livetsomelin.se/pt/70/1254.html local loan companies in atlanta Ianuarie 2016 faţă de decembrie 2015

loans contact number
În luna ianuarie, activitatea în industrie a încetinit puternic faţă de luna decembrie şi a intrat în zona de contracţie. Căderea n-a venit ca o surpriză. S-a repetat scenariul din ianuarie 2015. Luna ianuarie pare a fi luna cea mai slabă pentru industrie. Pe de altă parte, dificultăţile începuseră deja cu patru luni în urmă. Indicatorul pentru volumul producţiei a scăzut continuu de la 63 de puncte în septembrie, la 51 în decembrie şi apoi la 44 în ianuarie 2016. Nivelul atins în ianuarie se află în zona negativă, cu 6 puncte sub pragul de 50 care separă expansiunea de contracţie. Totodată, indicatorul a coborât mult sub media de 56 de puncte valabilă pentru ultimele 15 luni.

personal loans for disabled uk Declinul s-a amplificat, în principal pe fondul scăderii continue a comenzilor noi, a costurilor de producţie ridicate, a preţurilor mici încasate de firme pentru produsele lor şi a stagnării cheltuielilor pentru înnoirea capacităţilor şi echipamentelor capabile să susţină creşteri pe termen lung.

http://cafedebieb.com/pd/84/1486.html loans finance Faţă de luna decembrie, indicatorul pentru comenzi noi a coborât de la 52 la 44 de puncte, indicatorul pentru costuri de producţie a urcat de la 56 la 58 de puncte (aflându-se în zona de creştere), indexul preţurilor încasate a scăzut de la 50 la 48, iar cheltuielile de capital au rămas de câteva luni la 56 de puncte. Volumul comenzilor neexecutate s-a contractat mult în luna ianuarie (index 33 faţă de 42 în decembrie), ceea ce arată că firmele au livrat ce au avut de livrat, fără să re-umple integral portofoliul de comenzi. Această situaţie poate semnala un exces de capacitate în raport cu cererea, cu consecinţe negative, pentru că duce la scăderea preţurilor.
Indicatorul pentru numărul angajaţilor se află în zona de contracţie (46 în ianuarie faţă de 45 în decembrie), semn că firmele nu par să angajeze personal suplimentar şi ar putea să recurgă la disponibilizări.

unt dallas short term loan is it smart to borrow from 401k to pay off student loans Perspective

consolidation of law loans Totuşi există şi indicii care sugerează o posibilă redresare. Indicatorul pentru stocuri a scăzut de la 50 în decembrie la 43 în ianuarie, ceea ce înseamnă că firmele au avut debuşeu pentru produsele lor şi vor încerca să reumple stocurile, în măsura posibilului.

apply for secured loan with bad credit Exporturile şi importurile au cunoscut o oarecare revigorare, probabil în contextul livrării comenzilor cu scadenţă la finele anului 2015. Indexul pentru exporturi a crescut de la 42 la 50, iar cel pentru importuri de la 48 la 52.
Dacă se repetă situaţia de acum un an, ne putem aştepta ca după căderea din ianuarie să urmeze o revenire în intervalul februarie-aprilie 2016.

marketplace home loans În orice caz, managerii par a fi mai optimişti în ianuarie decât în celelalte luni ale anului. Indicatorul global de încredere în activitatea viitoare (media aşteptărilor privind volumul comenzilor, producţia şi preţurile încasate de firme) s-a situat în ianuarie la 68 de puncte faţă de 58 în decembrie. Anul trecut în ianuarie avusese 71 de puncte, nivelul cel mai ridicat din ultimele 15 luni.

În concluzie, următoarele două luni ne vor arăta destul de clar în ce direcţie evoluează industria şi la ce ne putem aştepta în 2016 cu privire la interacţiunea între industrie şi economia în ansamblu.

best private student loan consolidation programs Barometrul Industriei din România, rezultatele lunii ianuarie 2016

Detalii tehnice
•    Barometru lunar cu situaţia la zi din industrie.
•    Prezintă activitatea din industrie în luna ianuarie 2016.
•    Apare în circa 20 de zile de la încheierea lunii analizate.
•  Realizat de IRSOP & SNSPA Facultatea de Management pe un eşantion de 300 de firme industriale, reprezentativ la nivelul celor 15.200 de firme industriale cu peste 9 angajaţi din România, care generează aproximativ 95% din totalul cifrei de afaceri din industrie.
•    Datele culese prin interviuri directe cu managerii firmelor în intervalul 16-19 februarie 2016.
•   Rezultatele pot fi vizionate pe site-ul SNSPA (http://www.snspa.ro/info-snspa/comunicate-de-presa) și pe site-ul Facultății de Management (http://facultateademanagement.ro/barometrul-industriei)

Coordonatorii Barometrului:

Conf. Univ. Dr. Florina Pînzaru, Decan
Facultatea de Management
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative

Conf. Univ. Dr. Lucian Anghel
Facultatea de Management
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative

Următoarea apariţie: martie 2016 cu situaţia din februarie 2016.

Ultima modificare Luni, 22 Februarie 2016 12:05