Joi, 23 Iunie 2016 10:39

Barometrul Industriei din România: Rezultatele lunii mai 2016

best binary options brokers uk Situația rămâne dificilă, iar industria se luptă pentru “oxigenul” comenzilor conjucturale, când și când, mai ales la export.

binary option no deposit bonus november 2014 Fără resurse proprii, fără investiţii și fără stimulente guvernamentale generoase, lupta industriei este eroică dar fără șanse de reușită.

iqoption com account activate 34dad65fc042ab60b8fb9c3967485e58 Zithromax è un antibiotico a largo spettro. Prima di assegnare farmaco paziente per definire la sensibilità per i capelli che ha causato la malattia in questo paziente. dovrebbe essere sempre presa un'ora prima dei pasti o 2 ore dopo un pasto. Il farmaco viene assunto solo 1 volta al giorno.

binäre optionen funktionsweise
Activitatea din industrie nu pare să-şi revină. În aprilie, indicatorul pentru volumul producţiei căzuse la 61 de puncte faţă de 69 în martie. În luna mai a mai căzut cu un punct. A ajuns la 60, cu numai trei puncte peste media ultimelor 19 luni (57). Chiar dacă activitatea se află încă în zona de expansiune (peste 50 de puncte), situaţia continuă să creeze îngrijorare.

snap payday loans reviews Firmele raportează scăderi ale stocurilor, de la 50 de puncte în martie, la 48 în aprilie şi 44 în mai. Când stocurile scad mai multe luni la rând înseamnă că firmele au mai puţine comenzi decât vânzări. Inevitabil, indicatorul pentru volumul comenzilor neexecutate a scăzut de la 53 în aprilie la 51 în mai.

mi piace opzioni binarie Profitabilitatea suferă şi din alte motive. În ultimele patru luni, managerii au semnalat o creştere continuă a preţurilor de input. Indicatorul costurilor de producţie a crescut de la 54 în februarie la 63 în martie. În schimb, preţurile de desfacere a produselor au rămas constante în jurul valorii de 50, între expansiune şi contracţie.

Pe un fond relativ descurajant, datele pentru luna mai arată însă şi o posibilă revenire pe termen scurt. Indicatorul pentru comenzi noi şi cel pentru comenzi la export au crescut în tandem, de la 58 în aprilie la 64 în mai. Este posibil ca intrările noi să reuşească să stopeze continuarea declinului. Până una alta, ele au produs o uşoară redresare a angajărilor de personal de la un index de 50 (între creştere şi contracţie) la o valoare de 53 de puncte.

Dar, pe ansamblu, în rândul managerilor creşte îngrijorarea. Indicatorul sintetic de încredere în activitatea viitoare (media aşteptărilor privind volumul comenzilor, producţia şi preţurile încasate de firme) a continuat să scadă de la 64 de puncte în februarie, la 62 în martie, 60 în aprilie şi 57 în mai. Acum se află cu 3 puncte sub media ultimelor 19 luni (60).
Intensificările conjuncturale ale comenzilor, mai ales pentru export, nu reuşesc să risipească îndoiala managerilor şi să creeze încredere în viitor. Dimpotrivă, volatilitatea întreţine incertitudinea, iar incertitudinea creează stagnare. Mai ales când resursele pentru investiţii rămân limitate.

binäre optionen zukunft Detalii tehnice
•    Barometru lunar cu situaţia la zi din industrie.
•    Prezintă activitatea din industrie în luna mai 2016.
•    Apare în circa 20 de zile de la încheierea lunii analizate.
•    Realizat de IRSOP & SNSPA Facultatea de Management pe un eşantion de 313 de firme industriale, reprezentativ la nivelul celor 15.200 de firme industriale cu peste 9 angajaţi din România, care generează aproximativ 95% din totalul cifrei de afaceri din industrie.
•    Datele culese prin interviuri directe cu managerii firmelor în intervalul 16-21 iunie 2016.
•   Rezultatele pot fi vizionate pe site-ul SNSPA (http://www.snspa.ro/info-snspa/comunicate-de-presa) și pe site-ul Facultății de Management (http://facultateademanagement.ro/barometrul-industriei)

Barometrul Industriei din România, rezultatele lunii mai 2016

short term loans new brunswick Detalii tehnice

fast personal loans online Coordonatorii Barometrului:

Conf. Univ. Dr. Florina Pînzaru, Decan
Facultatea de Management
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative

Conf. Univ. Dr. Lucian Anghel
Facultatea de Management
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative

Următoarea apariţie: iulie 2016 cu situaţia din iunie 2016.

Ultima modificare Joi, 23 Iunie 2016 10:44