Vineri, 22 Iulie 2016 12:43

Barometrul Industriei din România: Rezultatele lunii iunie 2016

columbia sc payday loans Activitatea continuă să scadă. În luna iunie, indicatorul pentru volumul producţiei a scăzut la 56 de puncte, faţă de 60 în mai, 61 în aprilie şi 69 în martie.

http://cairde.ie/pp/82/1402.html reliance loans against property
Scăderea din iunie a fost mai puternică decât scăderea din mai faţă de aprilie a.c. E posibil ca la cauzele generale ale regresului să se fi adăugat Brexitul, sezonalitatea şi slăbirea cererii externe, îndeosebi în domeniul auto.
De altfel, indicatorul pentru export a scăzut de la 64 de puncte la 58. O încetinire puternică se observă şi la intrarea comenzilor noi, care  coboară de la 64 în mai la 54 în iunie. Lipsa comenzilor se reflectă şi asupra importurilor de materii prime şi materiale care coboară de la 66 la 60.
Stocurile continuă să rămână contractate, 46 în iunie faţă de 44 în mai.
Pe fondul încetinirii activităţii, managerii raportează o uşoară scădere a costurilor de producţie de la 63 în mai la 60 în iunie. Reducerea nu e foarte mare, dar prezice că în perioada viitoare, firmele nu vor transfera costuri suplimentare spre distribuitori şi indirect spre alţi cumpărători.
Indicatorul angajărilor de personal care părea să-şi revină puţin, s-a prăbuşit de la 53 în mai la 47 în iunie, ceea ce semnifică tendinţa firmelor de a renunţa la o parte din personalul permanent. Este a doua oară în ultimii doi ani când indicatorul angajărilor scade sub 50 de puncte. Prima dată s-a întâmplat în lunile noiembrie 2015 – ianuarie 2016 şi a doua oară în iunie 2016.
Managerii continuă să fie îngrijoraţi. Indicatorul sintetic de încredere în activitatea viitoare (media aşteptărilor privind volumul comenzilor, producţia şi preţurile încasate de firme) se află la 56 de puncte, cu 4 puncte sub media ultimelor 20 de luni şi cu 6 puncte mai jos decât în luna martie a acestui an.
Pentru industrie se anunţă o vară dificilă şi un viitor cu multe incertitudini.

easy 00 loans

http://www.carpetinstitute.com.au/pe/46/828.html veterans united home loans bad credit home loans indian bank Detalii tehnice
•    Barometru lunar cu situaţia la zi din industrie.
•    Prezintă activitatea din industrie în luna iunie 2016.
•    Apare în circa 20 de zile de la încheierea lunii analizate.
•    Realizat de IRSOP & SNSPA Facultatea de Management pe un eşantion de 300 de firme industriale, reprezentativ la nivelul celor 15.200 de firme industriale cu peste 9 angajaţi din România, care generează aproximativ 95% din totalul cifrei de afaceri din industrie.
•    Datele culese prin interviuri directe cu managerii firmelor în intervalul 15-19 iunie 2016.
•   Rezultatele pot fi vizionate pe site-ul SNSPA (http://www.snspa.ro/info-snspa/comunicate-de-presa) și pe site-ul Facultății de Management (http://facultateademanagement.ro/barometrul-industriei)

http://www.bpuholdings.com/po/23/371.html structured settlement loans

http://www.edilsiderspa.it/pe/180/3136.html student loan bi weekly payment calculator Barometrul Industriei din România, rezultatele lunii iunie 2016

http://www.thecurbcreator.com/pq/241/4187.html refinance home equity loan calculator http://torpgarden.se/pf/229/4103.html cash 1 hour loans Detalii tehnice

http://bsquared-consulting.com/pb/128/2235.html business loan application letter template unsecured loans online Coordonatorii Barometrului:

http://acpharm.com.au/pz/199/3541.html land lot loan Conf. Univ. Dr. Florina Pînzaru, Decan
Facultatea de Management
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative

federal bank personal loan Conf. Univ. Dr. Lucian Anghel
Facultatea de Management
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative

Următoarea apariţie: iulie 2016 cu situaţia din iunie 2016.

Ultima modificare Vineri, 22 Iulie 2016 12:47