Miercuri, 07 Martie 2018 16:00

Seria de evenimente „Includerea perspectivei de gen în politici, legislație și justiție”.

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și Ambasada Suediei la București organizează, în perioada 7-8 martie 2018, o serie de evenimente cu tema: „Includerea perspectivei de gen în politici, legislație și justiție”.


7 martie 2018– Conferință Publică
Dezbatere despre necesitatea includerii sistematice a perspectivei de gen la toate nivelurile politice și normative, cu scopul de a asigura drepturi egale, reprezentare adecvată și acces la resurse pentru toate femeile și fetele.
Invitat special: Ambasadoarea Suediei în România – E.S. Anneli Lindahl Kenny.
Evenimentul se va desfăşura la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A, sector 1), Parter, Sala Multifuncțională, de la ora 16:00.
Dezbaterea se va desfășura în limba engleză.
Intrare liberă

7 martie 2018– Workshop “She’s on Wikipedia”
Workshop de editare în limba română #WikiWomenRO ce are ca scop creșterea numărului de articole adespre personalități feminine din România pe Wikipedia.
Evenimentul se va desfăşura la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A, sector 1), etajul 7, Sala 719, de la ora 18:00.

8 martie 2018– Conferință Academică
Prezentare de articole în lucru despre tema includerii perspectivei de gen în politici, legislație și justiție. Abstractele (în limba română și în limba engleză pot fi trimise până la data de 6 martie 2018 la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Fără taxă de participare.
Maximum 20 de participanți vor fi acceptați.
Evenimentul se va desfăşura la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A, sector 1), etajul 7, Sala 719, de la ora 11:00.

„Respectarea drepturilor fundamentale ale tuturor femeilor si fetelor este o obligatie asumata. Dar este si o problema de eficienta. Pacea, siguranta si dezvoltarea sustenabile nu pot fi realizate atunci cand jumatate din populatie este exclusa.”

(fragment din: “Sweden’s feminist foreign policy. Examples from three years of implementation)

Ultima modificare Marți, 06 Martie 2018 10:07