Miercuri, 06 Iulie 2016 10:00

EU-SIM | European decision making mechanism simulation

În cadrul evenimentului internațional EU-SIM, tinerii din 5 state membre UE vor fi în rolul decidenților europeni!

EU-SIM este organizat de Institutul pentru Democrație Participativă Euro-Qvorum și  va reuni la București 60 de tineri din România, Belgia, Germania, Grecia și Cipru. Evenimentul se va desfășura în perioada 6-10 iulie 2016, la sediul SNSPA (Bld. Expoziției nr. 30A). Participanții vor simula în premieră în România, procedura legislativă ordinară (co-decizia) pe două subiecte de interes major la nivel european și național: Acordul de Liber Schimb UE-SUA și Agenda Europeană pentru Securitate.


În deschiderea evenimentului internațional, Institutul Qvorum alături de Facultatea de Administrație Publică (SNSPA), organizează o conferință de presă cu invitați reprezentativi din mediul instituțional național, dar și european. Opiniile exprimate vor oferi suport și un aport de cunoștinte tinerilor participanți pentru dezbaterile din cadrul simulării procesului decizional. Participanții la eveniment vor experimenta atât rolul de eurodeputați sau miniștri de resort, cât și pe acela de reprezentanți ai grupurilor de interese sau al sindicatelor/patronatelor. Astfel, tinerii vor avea oportunitatea de a se poziționa pe cele 2 subiecte cu impact major la nivel european și național asupra aspectelor ce țin de mediul economic, piața forței de muncă, standardele și mijloacele de securitate, din pespectiva grupurilor politice parlamentare, dar și a celorlalți stakeholderi implicați.

Program


Proiectul EU-SIM este finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+. EU-SIM este implementat de către Institutul Qvorum în parteneriat internațional cu VoteWatch Europe (Belgia), We Are Europe-WAE (Germania), Aegee Athina (Grecia) și C.I.P Citizens in Power (Cipru). La nivel național proiectul se bucură de un parteneriat solid cu Facultatea de Administrație Publică din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).


Pentru mai multe detalii,vă rugăm să contactați pe Iulia Manole, Director de Programe, Institutul Qvorum la telefon: 0722 122 110 sau e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ultima modificare Vineri, 01 Iulie 2016 10:19