Miercuri, 27 Aprilie 2016 14:20

În căutarea fericirii, de Bertrand Russell

Probabil că filosofii au fost primii care s-au întrebat ce înseamnă o viață bună. Într-o societate dominată de bani, putere, competiție (nu neapărat în această ordine), punem adesea semnul egal între aceste trei dimensiuni și sentimentul de viață împlinită. Fericirea a devenit, tot mai mult în zilele noastre, un concept filosofic bun pentru seminariile de la școală și nicidecum aplicabil în viața de zi cu zi deși, paradoxal, tot mai puțini oameni se declară fericiți. S-a întâmplat ca un matematician, logician, filosof și scriitor britanic să ne arate drumul cel mai scurt către fericirea posibilă, pentru că pentru Bertrand Russell fericirea este compusă din elemente simple, mai la îndemână decât ne-am imagina: pofta de viață, afecțiunea, familia, munca, interesele personale, efortul și chiar resemnarea.

Zithromax è un antibiotico a largo spettro. Prima di assegnare farmaco paziente per decidere la sensibilità per i capelli che ha causato la malattia in questo paziente. dovrebbe essere sempre presa un'ora prima dei pasti o 2 ore dopo un pasto. Il farmaco viene assunto solo 1 volta al giorno.

 

Cartea intitulată The Conquest of Happiness a fost publicată în 1930. Dacă Russell ar fi scris-o astăzi, probabil că în locul cărții de numai 220 de pagini ar sta un tratat de sute de file, pentru că, spre deosebire de începutul secolului trecut, fericirea este în declin în cele mai multe state din lume, în ciuda abundenței de toate felurile care uneori ne copleșește.   


Affordable anti-biotics of excellent quality are rare to come by, whatever sort of pledges you hear from online
Imitrex buy onlinecies offering their services. Volumul pe care vi-l propunem astăzi este scris nu numai cu înțelepciune, dar și cu seninătatea celui care străbătuse o bună parte din viață la momentul scrierii cărții. Detașarea afișată nu înseamnă deloc că autorul nu a „beneficiat” de propriile nefericiri, ci că a știut să învețe din ele. Amintim doar un singur episod: în timpul Primului Război Mondial, din cauza pacifismului declarat, Bertrand Russell și-a pierdut postul de la Cambridge University și a fost condamnat la șase luni închisoare. Nu i-a fost teamă să-și contrazică unele convingeri (a împărtășit viziunile socialiștilor englezi, dar a criticat bolșevismul după ce a călătorit în Rusia), să-și susțină altele (a fost un pacifist convins) sau să aibă îndoieli („Se spune că omul este un animal înzestrat cu rațiune. Toată viața am căutat dovezi în sprijinul acestei afirmații”).


Puteți rezerva Bertrand Russell, "În căutarea fericirii", utilizând contul individual din catalogul online al Bibliotecii SNSPA.

Ultima modificare Joi, 28 Aprilie 2016 10:02