Joi, 19 Mai 2016 10:19

Freud, o viață pentru timpul nostru, de Peter Guy

Pe 6 mai 2016 s-au împlinit 160 de ani de la nașterea lui Sigismund Schlomo Freud, neurolog austriac, părintele psihanalizei. Cei pasionați de psihologie știu că Freud este cunoscut, mai ales, pentru trei direcții revoluționare: în primul rînd a pus capăt mitului că omul este exclusiv rațional, demonstrînd că este dominat de forțe biologice; mai mult decît atît, omul este puternic influențat și de societate. În al doilea rînd, lui Freud îi datorăm teoria conform căreia la baza nevrozei stau traumele psihologice. Şi, nu în ultimul rînd, Freud a dezvoltat forme de terapie - cea mai cunoscută fiind aceea la baza căreia stau discuțiile cu pacientul.

Zithromax è un antibiotico a largo spettro. Prima di assegnare farmaco paziente per determinare la sensibilità per i capelli che ha causato la malattia in questo paziente. dovrebbe essere sempre presa un'ora prima dei pasti o 2 ore dopo un pasto. Il farmaco viene assunto solo 1 volta al giorno.


Ceea ce frapează este faptul că, deși opera lui Sigmund Freud și-a găsit un loc binemeritat pe rafturile bibliotecilor și în planurile editurilor din întreaga lume, astăzi știm prea puține despre omul din spatele măștii profesionale. Cine a fost, cu adevărat, Sigmund Freud? Ce fel de viață a avut? Care sînt relațiile sale cu oamenii din viața și epoca sa?

Commander horse racing lasix, Vente Sans Ordonnance France, Prix - Lasix, Vente, Vente Lasix, Pas Cher, Commander, Lasix Pas Cher.Temazepam for anxiety Oral capsule 15mg Drug Medication Dosage information. Learn about the reported side effects, related class drugs, and how these medications will affect your Buy online prescription pharmacy cheap or order generic Temazepam medication. Compare prices and purchase no prescription OTC and Rx drugs on internet from Find user ratings and reviews for oral on WebMD including side effects and drug interactions, medication effectiveness, ease of use and satisfaction Acesta este golul pe care îl umple istoricul american Peter Gay. Autorul povestește, cu pasiunea și acuratețea surselor de informații avute la îndemînă, în ciuda insuficienței acestora (sau mai degrabă cenzurarea lor), viața unui om care a fost permanent în conflict cu el însuși, în încercarea de a găsi răspunsuri la întrebări existențiale, într-o societate în care legile morale erau, adesea, duse la extrem.      

Interesant este că Peter Gay face o promisiune de care reușește să se țină: păstrarea obiectivității. Mai mult decît atît, nu a încercat să demonteze nici una dintre acuzațiile, mai mult sau mai puțin fondate, care i-au fost aduse lui Freud de-a lungul vieții sau post mortem.

Cartea este o incursiune într-o altă epocă, în compania unui om mai mult decît interesant. Poate că genial ar fi cuvîntul cel mai potrivit. Oricum, epoca și istoria personală a lui Freud se întrepătrund.

Puteți rezerva Peter Gay, "Freud – o viață pentru timpul nostru", utilizînd contul individual din catalogul online al Bibliotecii SNSPA.

Ultima modificare Joi, 19 Mai 2016 11:07