Joi, 28 Iulie 2016 11:11

Conferința de prezentare a proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local”

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), în parteneriat cu Școala  Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), organizează marţi, 9 august 2016, începând cu ora 9,00, la Hotel Novotel din București, conferința de prezentare a proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și pentru sprijinirea dezvoltării la nivel local”.

Zithromax è un antibiotico a largo spettro. Prima di assegnare farmaco paziente per determinare la sensibilità per i capelli che ha causato la malattia in questo paziente. dovrebbe essere sempre presa un'ora prima dei pasti o 2 ore dopo un pasto. Il farmaco viene assunto solo 1 volta al giorno.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European, prin Programul Operaţional  Capacitate Administrativă  2014–2020 (POCA) și și are o valoare totală eligibilă de 37.138.773,25 lei, din care: 31.208.453,94 lei valoarea eligibilă nerambursabilă (84,032%) și 5.930.319,31 lei cofinanțarea eligibilă a beneficiarului (15,968%).

Scopul urmărit este dezvoltarea unui set unitar de instrumente pentru consolidarea capacității administrației publice de a furniza în mod eficient și performant servicii publice de calitate pentru cetățeni și mediul de afaceri.

Perioada de desfăşurare este de 36 de luni, iar rezultatele finale includ:

  • analiza situației serviciilor publice furnizate în prezent de administrația publică;
  • dezvoltarea metodologiei de elaborare a standardelor de calitate și de cost pentru servicii publice descentralizate și aplicarea acesteia în vederea elaborării de propuneri de standarde de calitate și, după caz, de cost, pentru 2 domenii de servicii publice;
  • elaborarea propunerilor de standarde de calitate și, după caz, de cost pentru  servicii publice descentralizate;
  • metodologie de evaluare și monitorizare a capacității administrative a unităților administrativ-teritoriale;
  • sistem de monitorizare și evaluare a standardelor de calitate și cost și a capacității administrative a unităților administrativ-teritoriale.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice îşi propune astfel să dezvolte un instrument de monitorizare și evaluare, pe de o parte, a capacității administrative a unităților administrativ-teritoriale din România, și, pe de altă parte, a serviciilor publice descentralizate, în vederea unei mai bune fundamentări a politicilor de descentralizare și a politicilor fiscale și bugetare locale.

În același timp, prin proiect vor fi elaborate și propuneri de standarde de calitate și, după caz, de cost pentru serviciile publice descentralizate, creându-se astfel premisele pentru eliminarea discrepanțelor în ceea ce privește calitatea serviciilor prestate furnizate cetățenilor și mediului de afaceri de diferitele unități administrativ-teritoriale și, implicit, pentru creșterea calității acestor servicii.

Persoana de contact: Mihai Adrian GROȘAN, manager de proiect, tel: 021/303.70.80, int. 11.152, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ultima modificare Joi, 28 Iulie 2016 11:26