Miercuri, 12 Octombrie 2016 14:05

Cea de-a V-a conferinţă anuală a Centrului de Drept Public şi Ştiinţe Administrative al SNSPA

A devenit deja o tradiţie ca la început de toamnă specialiștii în domeniul dreptului public și științelor administrative să se întâlnească sub egida Centrului de Drept Public și Științe Administrative (CDPSA) al SNSPA pentru a dezbate teme esențiale privind spaţiul public şi funcționarea statului și pentru a analiza reflectarea acestora pe planul normativității juridice și al standardelor de bună administrare.


Vineri, 21 octombrie 2016, Centrul de Drept Public si Ştiinţe Administrative al SNSPA organizeaza cea de-a V-a conferinţă anuală cu tema "Funcţia publică: statut, integritate, administrare". Evenimentul se va desfăşura la sediul SNSPA, Bd. Expoziţiei, nr. 30 A, etaj 8, sala 804.

În contextul în care din ce în ce mai mult în spatiul public, se aduce în discuție necesitatea reformei administrației publice, o asemenea dezbatere care pune în discuție reforma funcției publice este cu atât mai necesară. Conferinţa îşi propune să constituie un grup de reflecţie asupra problematicii funcţiilor şi demnităţilor publice, a statutului si rolului pe care îl joacă în societate deținătorii acestora.

Concluziile dezbaterii, la care vor participa în egală măsură teoreticieni și practicieni ai dreptului public, vor fi utile în perspectiva în care, la nivelul Guvernului României, s-a constituit un grup de lucru care redactează Codul Administrativ al României, cod ce are dedicat un capitol gestiunii funcției publice.

Vor fi organizate două secțiuni:

Secțiunea I: Administrarea funcției publice: natură; categorii; corpuri profesionale

Secțiunea a II-a: Resurse umane pentru administrația publică: statut; răspundere; etică și integritate

La eveniment vor participa personalităţi ale mediului academic din universităţi de prestigiu, precum şi magistraţi, înalţi funcţionari publici, practicieni ai dreptului şi ştiinţelor administrative.

Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2016 14:22