Joi, 27 Octombrie 2016 08:54

Revista Română de Comunicare şi Relaţii Publice, indexată Scopus

Editată de Centrul de Cercetare în Comunicare al Facultăţii de Comunicare și Relaţii Publice (SNSPA), Revista Română de Comunicare și Relaţii Publice/ Romanian Journal of Communication and Public Relations este indexată în cea mai mare bază de date, Scopus.

Publicaţie academică de referinţă în domeniul știinţelor comunicării, revista apare din anul 1999, şi are o frecvenţa de apariţie de trei numere anual (la care se adaugă numere speciale). În Revista Română de Comunicare și Relaţii Publice sunt publicate articole știinţifice de calitate, din domeniul studiilor de media şi comunicare, precum şi cercetări din zona relaţiilor publice sau din câmpuri conexe.


Vizibilitatea internaţională și prestigiul publicaţiei sunt determinate de includerea în patru baze internaţionale de date știinţifice – EBSCO Publishing, ProQuest CSA, CEEOL și Index Copernicus. De asemenea, revista este recunoscută de Consiliul Naţional al Cercetării Știinţifice din România, fiind indexată în Bazele de Date Internaţionale (BDI).

Website: journalofcommunication.ro

Contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Scopus este o bază de date bibliografică şi bibliometrică în format online, cuprinzând reviste ştiinţifice, accesibilă prin intermediul Internetului. Oferă acces la rezumatele articolelor ştiinţifice din peste 18.000 de reviste ştiinţifice internaţionale publicate la peste 5.000 de edituri internaţionale. Utilizează ca instrument de evaluare indicele Hirsch, care permite evaluarea autorilor şi instituţiilor academice în baza raportului dintre articolele publicate şi numărul de citări primite.

Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2016 13:49