Miercuri, 16 Noiembrie 2016 12:27

Editura Comunicare.ro lansează titluri noi la Gaudeamus 2016

Editura Comunicare.ro a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA participă la Târgul Internaţional de Carte „Gaudeamus“, ediţia XXIII. Cu acest prilej, vor fi lansate volume de referinţă care se adresează lumii academice româneşti şi publicului interesat de teme centrale din actualitatea europeană.

Ediţia cu numărul XXIII a Târgului Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură va avea loc în perioada 16–20 noiembrie 2016 în Pavilionul Central Romexpo. Târgul Internaţional GAUDEAMUS este organizat de Radio România, singurul post de radio din lume care a iniţiat şi dezvoltă un program de o asemenea anvergură, pentru susţinerea culturii scrise.

Invitatul de onoare al ediţiei 2016 este China, prezentă la târg cu un stand reprezentativ pentru literatura chineză contemporană şi cu un program dens de evenimente, dedicate profesioniştilor de pe piaţa cărţii şi publicului.

Programul de vizitare a târgului, pentru toate categoriile de public, este zilnic, între orele 10.00–20.00.

Programul lansărilor Editurii COMUNICARE.RO  la Târgul Internaţional GAUDEAMUS. Ediţia XXIII, 2016

Lansările vor avea loc la standul Editurii COMUNICARE:RO – la standul 314, nivelul 3 (7.70), Pavilionul Central Romexpo, Bucureşti.


  • Miercuri, 16 noiembrie 2016, ora 17.30: Ediţia în limba chineză a lucrării Istoria culturii române moderne, de prof. univ. dr. Grigore Georgiu.

Participă:

  • Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice
  • Prof. univ. dr. Dong Xixiao, prodecan al Facultăţii de Limbi şi Culturi Europene din cadrul Universităţii de Studii Străine din Beijing,
  • AN Xiaohong, traducătorul cărţii, director adjunct al editurii “Foreign Language Teaching and Research Press” din Beijing,
  • Prof. univ. dr. Paul Dobrescu, directorul Editurii Comunicare.ro
  • Prof. univ. dr. Grigore Georgiu, autorul cărţii

Lucrarea „Istoria culturii române moderne" (Editura Comunicare.ro, 2002) – scrisă de prof. univ. dr. Grigore Georgiu, cadru didactic la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice – a fost tradusă şi publicată anul acesta în limba chineză de editura „Foreign Language Teaching and Research Press”, aparținând Universităţii de Studii Străine din Beijing (Beijing Foreign Studies University – BFSU).
Lucrarea a fost tradusă de un specialist pasionat de studiul limbii şi al culturii române, prof. univ. dr. Dong Xixiao, prodecan al Facultăţii de Limbi si Culturi Europene din cadrul universităţii mai sus menţionate. Ediţia românescă are 464 de pagini, iar ediţia chineză are 476 de pagini. Publicarea lucrării a beneficiat de sprijinul financiar integral al editurii şi al guvernului chinez, prin inițiativa „O centură, un drum”, care stimulează schimburile culturale dintre China şi ţările de pe vechiul Drum al Mătăsii.


  • Sâmbătă, 19 noiembrie 2016, ora 12.00: China ca provocare, de Thomas J. Christensen

Participă:

  • Dr. Antonia Colibasanu, analist geopolitic Geopolitical Futures şi RealClearWorld
  • Prof. univ. dr. Vladimir Pasti.

Prefaţă de Paul Dobrescu
„...o carte remarcabilă, o lectură obligatorie pentru toţi cei interesaţi de China, politica externă americană şi, în general, afacerile globale.“ – Foreign Affairs

Mulţi văd China ca pe o supraputere rivală a Statelor Unite şi consideră ascensiunea ei o ameninţare la poziţia de lider a SUA în Asia şi în lume. Thomas J. Christensen contrazice această viziune a unui joc cu sumă nulă. El descrie, în schimb, o nouă paradigmă, în care adevărata provocare rezidă în diminuarea agresivităţii regionale a Chinei şi încurajarea ei către o contribuţie la ordinea globală. Bazându-se pe zeci de ani de cercetări personale şi pe experienţa sa ca diplomat, Christensen realizează o fascinantă evaluare a relaţiilor SUA–China, care trebuie să devină lectură obligatorie pentru toţi cei interesaţi de lumea globalizată.

Fost asistent adjunct al secretarului de stat al SUA pentru Asia de Est şi Pacific THOMAS J. CHRISTENSEN este profesor de politică internaţională la catedra „William P. Boswell“ şi directorul programului „China şi lumea“ din cadrul Universităţii Princeton.


  • Sâmbătă, 19 noiembrie 2016, ora 12.30: Ghid pentru managementul proiectelor – Cum gestionăm corect proiectele pentru a obţine beneficii durabile, de Paul Roberts, în seria The Economist

Participă:
Daniela Chiricioaia, Preşedinte PMI Romania
Conf. univ. dr. Loredana Radu, coordonator al masteratului de Managementul Proiectelor, SNSPA.

Cuvânt-înainte şi ediţie îngrijită de Simona Bonghez
Istoria domeniului afacerilor abundă în proiecte care au eşuat într-un fel sau altul şi care le-au provocat încurcături şi prejudicii organizaţiilor aflate în spatele lor. Nereuşita poate fi atribuită unei multitudini de amănunte, dar motivele comune subiacente sunt doar câteva. Nu e uşor să realizezi un proiect de succes, şi ai nevoie de timp, aşa încât puţine organizaţii sunt capabile cu adevărat să-şi ducă proiectele la bun sfârşit.

Ghidul de faţă îşi propune să arate cum pot fi gestionate proiectele eficient în paralel cu „activitatea de bază“ şi subliniază cât de important este, pentru reuşita unui proiect, ca toţi implicaţi în realizarea lui să colaboreze.
Cele 12 capitole ale lucrării abordează următoarele subiecte: • Componentele unui management al proiectelor eficient • Conceperea şi prioritizarea proiectelor • Roluri şi responsabilităţi în cadrul proiectelor • Formularea viziunii • Planificare: riscuri şi recompense • Planificare: calitate • Planificare: timp şi cost • Iniţierea proiectelor • Livrarea proiectelor • Asistenţă şi asigurare • Încheierea proiectului şi etape ulterioare • Integrarea managementului eficient al proiectelor

PAUL ROBERTS este manager de proiecte de peste 25 de ani şi director-fondator al firmei Fifthday (www.fifthday.com), care oferă expertiză, cursuri şi resurse pentru managementul proiectelor. A lucrat cu unele dintre cele mai mari şi mai influente organizaţii din lume, precum şi cu organizaţii de dimensiuni mai mici, atât publice, cât şi private, pe care le-a sprijinit să asimileze principiile, tehnicile şi cultura unui management eficient al proiectelor.


Jurnalism – Principii şi practici, de Tony Harcup

Ediţie îngrijită de Raluca Buturoiu

„Iată un text remarcabil: original, prin cele două abordări ale sale, teoretică şi practică; cât se poate de uşor de parcurs; bogat în referinţe, anecdote şi idei; şi actualizat. Mai presus de orice, Tony Harcup ne transmite pasiunea lui pentru jurnalismul responsabil, reflexiv. O lectură obligatorie pentru toţi cei care doresc să îmbunătăţească domeniul mass-mediei.”– Richard Keeble, profesor la Universitatea din Lincoln

Un ghid indispensabil pentru teoria şi practica jurnalismului, care prezintă natura „convergentă” a unei mari părţi a jurnalismului din secolul XXI şi aduce în discuţie practicile on line, demonstrând pe deplin că acestea fac parte din ce în ce mai mult din munca de jurnalist.
Volumul prezintă noile realităţi şi transformări din lumea mass-mediei, dar fără a abandona analiza aprofundată privitoare la elementele fundamentale ale jurnalismului. O carte ce îi va îndemna pe cei preocupaţi de destinele jur-nalismului să reflecteze la practica de zi cu zi şi să o relaţioneze cu dezbaterea academică.

TONY HARCUP este profesor de jurnalism la Universitatea din Sheffield.

 

Ultima modificare Miercuri, 16 Noiembrie 2016 12:39