Joi, 15 Decembrie 2016 11:42

Eveniment World Café: „În dialog cu cetățenii pe tema migrației și a drepturilor fundamentale”

Joi, 29 noiembrie 2016, la SNSPA, s-a desfășurat al doilea eveniment din seria dezbaterilor în format „world café” (cafenea publică), organizate de Centrul de Informare Europe Direct București şi Institutul European din România, în perioada noiembrie-decembrie 2016. Aceste dezbateri urmăresc creșterea gradului de informare al cetățenilor pe problematici europene, aceştia având astfel posibilitatea de a interacţiona cu specialişti în domeniu şi de a discuta pe marginea unor teme de actualitate înscrise pe agenda de lucru a Comisiei Juncker.

Evenimentul "În dialog cu cetățenii pe tema migrației și a drepturilor fundamentale" a fost dedicat crizei migranţilor cu care se confruntă în prezent Uniunea Europeană și situaţiei drepturilor fundamentale ale cetățenilor, în special cele referitoare la solicitarea de azil şi la statutul de refugiat.

În sesiunea de deschidere a cafenelei, moderată de Loredana Licuța, coordonator al Europe Direct București, au luat cuvântul: prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, prof. univ. dr. Rodica Zaharia, Facultatea de Relații Economice Internaționale, Academia de Studii Economice, şi asist. drd. Flavia Durach, Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA.


Formatul „world café” al dezbaterii a presupus ca vorbitorii principali/facilitatorii să se schimbe între ei la fiecare 20 de minute pentru a aborda tema lor și cu celelalte grupuri, ceea ce a permis ca fiecare participant să contribuie cu propriile idei la toate cele patru subiecte propuse. Ultimele 20 de minute au fost destinate prezentării în plen a concluziilor grupurilor de lucru de către fiecare facilitator în parte.

Găsiţi aici dezbaterile şi prezentările din cadrul evenimentului.

Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2016 11:54