Luni, 13 Martie 2017 10:28

Comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, în dialog cu studenţii SNSPA

Vrei să discuți despre viitorul Uniunii Europene și despre modul în care ea ar putea răspunde mai bine nevoilor și preocupărilor tale? Vrei să știi care sunt scenariile propuse și cum poți să te implici activ în dezbaterea lor?
Vino să stai de vorbă pe aceste teme cu comisarul european Corina Crețu, miercuri, 15 martie 2017, începând cu ora 15.00, în Sala Multifuncţională (parter), la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (Bd. Expoziției, nr. 30A, et. 1, București, sector 1).


Dialogul va fi deschis presei și va putea fi urmărit în direct on-line. Participarea la dialog presupune acordul de a fi filmat/ă și fotografiat/ă.

Cetățenii din întreaga Europă pot participa, de asemenea, prin intermediul Twitter și Facebook, utilizând hashtag-ul #EUdialogues.

Dialogul va avea loc în limba română.

Accesul la sala în care va avea loc dialogul este deschis începând cu orele 14.30.

La dezbatere sunt invitaţi studenţii SNSPA. Numărul locurilor disponibile în sala este limitat. În cazul în care doriţi să participaţi la eveniment şi nu faceţi parte din comunitatea SNSPA, vă rugăm să trimiteţi un mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Cartea albă prezentată de Comisia Europeană la 1 martie definește diverse căi posibile pentru viitorul Europei. Ne confruntăm cu numeroase provocări,  de la globalizare și impactul noilor tehnologii asupra societății și a ocupării forței de muncă, până la  amenințările la adresa securității sau  ascensiunea populismului.  Trebuie să ne asigurăm că nu ne vom lăsa copleșiți de aceste tendințe și că, dimpotrivă, vom ști să profităm de oportunitățile pe care ni le oferă. Iată de ce cartea albă propune cinci scenarii pentru evoluția Uniunii până în 2025. Viitorul nostru depinde de alegerile pe care le vom face.

Cartea albă marchează începutul, nu sfârșitul acestei dezbateri. Următoarea etapă va fi summitul de la Roma, din 25 martie. Cu această ocazie, liderii Uniunii Europene se vor reuni pentru a sărbători cea de a 60-a aniversare a Tratatelor de la Roma, pentru a reflecta asupra realizărilor și pentru a dezbate cum ar putea și cum ar trebui să arate viitorul nostru. Apoi se va trece la acțiuni concrete pentru a le putea prezenta cetățenilor un plan, o viziune și o cale de urmat până la alegerile pentru Parlamentul European din iunie 2019. Avem cu toții un cuvânt de spus: viitorul Europei este în mâinile noastre.

CARTEA ALBĂ PRIVIND VIITORUL EUROPEI. Reflecții și scenarii pentru UE-27 până în 2025

Ultima modificare Miercuri, 15 Martie 2017 10:49