Joi, 23 Martie 2017 10:13

BISMUN 2017, la SNSPA

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) găzduiește în acest an cea mai importantă conferință de tip MUN din România – Conferința BISMUN (Bucharest International Student Model United Nations), organizată timp de 9 ani la rând de Asociația Tineretul ONU din România. În perioada 22 – 27 martie 2017, în cadrul SNSPA se va desfășura unul dintre cele mai mari și diverse evenimente academice pentru tinerii pasionați de diplomație și relații internaționale.


Conferința Bucharest International Student Model United Nations reprezintă o simulare academică a mai multor comitete decizionale din cadrul Organizației Națiunilor Unite și a Consiliului Nord-Atlantic, care se desfășoară în limba engleză. Aflată la cea de-a noua ediție, conferința BISMUN s-a bucurat de un real succes în edițiile anterioare, atât prin numărul considerabil de participanți, cât și datorită nivelului academic înalt pe care l-a atins. Simulările de comitete decizionale din cadru ONU, cunoscute sub denumirea de MUN – Model United Nations, reprezintă forumuri importante de dezbateri academice în rândul tinerilor, prin intermediul cărora aceștia interacționează în mod direct cu mediul diplomatic. Timp de 6 zile, participanții vor acționa ca delegați ai statelor membre ONU și vor dezbate împreună probleme de actualitate. Conferința BISMUN 2017 va simula următoarele comitete: Consiliul de Securitate ONU, Consiliul Economic și Social, Consiliul pentru Drepturile Omului, Programul de mediu ONU, Comitetul de Criză, Comitetul pentru Dezarmament și Securitate Internațională, Comitetul pentru Afaceri Sociale, Umanitare și Culturale.


În fiecare an conferința BISMUN abordează diverse tematici generale controversate. Anul acesta tema generală este „Multiculturalismul în Organizația Națiunilor Unite – Acceptarea diferențelor pentru binele comun”. Conturată în jurul acestei idei, cea de-a noua ediție BISMUN dorește să promoveze nevoia de compromis și de acceptare a diferențelor ca soluție ce conduce spre pace. De-a lungul anilor, conferința a avut loc în diferite locații, precum Facultatea de Drept din București și Palatul Parlamentului. Anul acesta, însă, onoarea de a fi gazdă a acestui eveniment revine Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Nu este pentru prima dată când instituția noastră găzduiește acest eveniment, ediția a șaptea BISMUN (2015) desfășurându-se cu mult succes tot în incinta SNSPA.


Asociaţia Tineretul ONU din România este o organizație neguvernamentală înființată și condusă de către tineri, constituită cu scopul de a promova şi încuraja valorile şi activităţile ONU în rândul tinerilor români, societăţii româneşti şi comunităţii internaţionale. UNYARo încurajează participarea activă a tinerilor în societatea civilă, sprijină dezvoltarea interesului tinerilor către mediul academic, îmbunătăţind şi consolidând cunoştinţele acestora. Pentru a-şi atinge scopurile, organizaţia realizează seminarii, conferinţe, workshop-uri, școli de vară, activitatea centrală axandu-se însă asupra organizării unei conferinţe anuale de tip MUN – Conferinţa BISMUN.

Ultima modificare Vineri, 24 Martie 2017 13:30