Vineri, 07 Aprilie 2017 12:29

COST Training School 2017

În perioada 8-12 mai 2017, 21 de cercetători din 11 țări europene participă la COST Training School 2017 – Disentangling populism: Reception and effects of populist communication – eveniment găzduit de Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Acest eveniment este derulat în cadrul COST Action IS1308 Populist Political Communication in Europe și are drept scop facilitarea unui forum de discuții pe zona de cercetare a atitudinilor de tip populist, cu accent asupra efectelor discursului populist.

Evenimentul cuprinde atât cursuri, cât și un workshop intensiv, iar activitățile se vor desfășura pe durata a 5 zile, oferind astfel participanților posibilitatea de a se implica în discuții pe subiecte legate de analiza discursului populist. Cercetători renumiți, printre care Benjamin de Cleen (Vrije Universiteit Brussel, Department of Communication Studies), Frank Esser (Institute of Mass Communication and Media Research, University of Zurich), Jörg Matthes (Department of Communication, University of Vienna) și Michael Hameleers (Amsterdam School of Communication Research ASCoR, Universiteit van Amsterdam) vor ține cursuri pe teme legate de conceptualizarea discursului populist, discursul populist în mass media, metode de cercetare a discursului populist, efectele discursului populist. Fiecare participant va susține o prezentare și, în același timp, va contribui activ la îmbunătățirea ideilor oferite de ceilalți, prin intervenții critice.  

Acest eveniment este organizat de Nicoleta Corbu și Elena Negrea-Busuioc (reprezentate ale României în COST Action IS1308), în colaborare cu Karin Ekberg (Action Grant Holder), Toril Aalberg (Action Core Group Chair) și Peter Van Aelst (SSTM și Training School Chair).

Ultima modificare Miercuri, 12 Aprilie 2017 12:38