Marți, 06 Iunie 2017 16:15

Dezbatere despre viitorul Europei | Jean-Eric Paquet, secretar general adjunct al Comisiei Europene, la SNSPA

Reprezentanța Comisiei Europene în România are plăcerea de a vă invita la dialogul cu cetățenii susținut de domnul Jean-Eric Paquet, secretar general adjunct al Comisiei Europene.

Jean-Eric Paquet dorește să aibă o discuție deschisă despre viitorul Europei cu reprezentanți ai mediului academic, societății civile și studenți.

Dialogul va fi moderat de jurnalistul Mihai Rădulescu, iar partenerul de discuție al dlui Paquet va fi dl. Cristian Pîrvulescu, analist și comentator politic, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

Evenimentul va avea loc vineri, 9 iunie 2017, între orele 15:00-16:30, la sediul SNSPA (Bd. Expoziției 30A, parter, Sala Multifuncțională).

Vă informăm că evenimentul va fi transmis în direct on-line. Participarea la acest eveniment presupune acordul dumneavoastră de a fi filmat/ă și fotografiat/ă.

Accesul se va face în limita locurilor disponibile. Puteți confirma participarea la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Cartea albă prezentată de Comisia Europeană la 1 martie definește diverse căi posibile pentru viitorul Europei. Ne confruntăm cu numeroase provocări,  de la globalizare și impactul noilor tehnologii asupra societății și a ocupării forței de muncă, până la  amenințările la adresa securității sau  ascensiunea populismului.  Trebuie să ne asigurăm că nu ne vom lăsa copleșiți de aceste tendințe și că, dimpotrivă, vom ști să profităm de oportunitățile pe care ni le oferă. Iată de ce cartea albă propune cinci scenarii pentru evoluția Uniunii până în 2025. Viitorul nostru depinde de alegerile pe care le vom face.

Cartea albă marchează începutul, nu sfârșitul acestei dezbateri. Următoarea etapă va fi summitul de la Roma, din 25 martie. Cu această ocazie, liderii Uniunii Europene se vor reuni pentru a sărbători cea de a 60-a aniversare a Tratatelor de la Roma, pentru a reflecta asupra realizărilor și pentru a dezbate cum ar putea și cum ar trebui să arate viitorul nostru. Apoi se va trece la acțiuni concrete pentru a le putea prezenta cetățenilor un plan, o viziune și o cale de urmat până la alegerile pentru Parlamentul European din iunie 2019. Avem cu toții un cuvânt de spus: viitorul Europei este în mâinile noastre.

CARTEA ALBĂ PRIVIND VIITORUL EUROPEI. Reflecții și scenarii pentru UE-27 până în 2025

Ultima modificare Marți, 06 Iunie 2017 16:57