Joi, 02 Noiembrie 2017 12:59

Colaborare CEPA – SNSPA: Propaganda rusească și narativele anti-occidentale în România

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prin Centrul pentru promovarea Participării și Democrației (CPD), organizează împreună cu Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (Center for European Policy Analysis - CEPA) dezbaterea “Russian Disinformation and Anti-Western Narratives in Romania: How to fight back?” Evenimentul are loc joi, 2 noiembrie 2017, la Washington DC și se înscrie în linia colaborărilor dintre SNSPA și mediul academic și nonguvernamental din SUA.


Invitați:

George Maior, Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii

Remus Pricopie, Rector SNSPA

Corina Rebegea, Fellow CEPA

Dan Sultănescu, Director executiv CPD, SNSPA


Moderator: Donald Jensen, Senior Adjunct Fellow CEPA

Dezbaterea se concentrează asupra amenințărilor emergente la adresa relației transatlantice, cum ar fi “războiul hibrid”, propaganda, dezinformarea, încercând să identifice narative anti-occidentale și instrumente de propagandă folosite de Rusia în flancul estic al spațiului euro-atlantic. În contextul unei prezențe americane sporite în țară și a exercițiilor militare care au avut loc în 2017 pe teritoriul său, România reprezintă un studiu de caz.

CEPA este un prestigios think tank american dedicat studierii Europei Centrale și de Est. A fost fondat și condus de Wess Mitchell, asistent al secretarului de stat american pentru Europa şi Eurasia.

CPD este un centru de cercetare și analiză al SNSPA în domeniul participării cetățenilor la procesul democratic, atât la nivel naţional, cât și european.

Ultima modificare Joi, 02 Noiembrie 2017 13:16