Luni, 16 Aprilie 2018 11:16

Dezbaterea "Asigurarea respectării drepturilor omului pentru cetățenii noștri - experiența Uniunii Europene"

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) are onoarea de a găzdui vizita directorului Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA), prof. Michael O'Flaherty. 

Luni, 16 aprilie 2018, prof. Michael O'Flaherty va susţine prelegerea „Asigurarea respectării drepturilor omului pentru cetățenii noștri – experienţa Uniunii Europene”. Evenimentul se va desfăşura la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A, sector 1), etajul 8, Sala 804, de la ora 17:00.

Dezbaterea, moderată de rectorul SNSPA, dl. prof. univ. dr. Remus Pricopie, va folosi bogăția de cunoștințe despre drepturile omului, adunate de FRA din întreaga Uniune, pentru a prezenta ceea ce funcționează și ceea ce încă mai trebuie îmbunătățit în domeniu. Va fi subliniată necesitatea ca parlamentele, guvernele și instituțiile naționale de profil, precum și societatea în ansamblul său, să joace un rol activ în reînnoirea angajamentului față de respectarea, protejarea și promovarea drepturilor fundamentale pentru toți.

Rolul FRA este de a sprijini factorii de decizie din UE. De la înființarea sa în 2007, agenția a devenit centrul de excelență și expertiză în domeniul drepturilor fundamentale al Europei.

Prof. Michael O’Flaherty, directorul FRA începând cu anul 2015, are o bogată experiență profesională, acumulată în organizații și instituții privind drepturile omului, atât din Irlanda, cât și de la nivel mondial. Între 2004-2012 a fost membru și ulterior vicepreședinte al Consiliul Drepturilor Omului al Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Ultima modificare Luni, 16 Aprilie 2018 13:05