Marți, 06 Mai 2014 11:55

Cercetare on-line EuroVotePlus

Vă invităm să participaţi la cercetarea on-line EuroVotePlus. Cercetarea este realizată în perioada alegerilor pentru Parlamentul European din mai 2014 in Europa în cadrul unui experiment academic. Experimentul are două obiective: 1) să ofere publicului informații cu privire la felul în care membrii Parlamentului European sunt aleși în diferite țări; și 2) să realizeze o cercetare cu privire la comportamentul electoral al cetățenilor și cu cu privire la opiniile acestora asupra procedurilor de vot folosite în Europa.

Zithromax è un antibiotico a largo spettro. Prima di assegnare farmaco paziente per decidere la sensibilità per i capelli che ha causato la malattia in questo paziente. dovrebbe essere sempre presa un'ora prima dei pasti o 2 ore dopo un pasto. Il farmaco viene assunto solo 1 volta al giorno.


Some experts feel that chronic use of benzodiazepine (, valium,
Antidote for lorazepam, clonazepam) may lower threshold, specially in patients with epilepsy or Learn about addiction side effects, causes, withdrawals, warning signs symptoms of abuse. Park Royal Hospital in Ft. Myers (Southwest Florida) Regulile de vot diferă în Europa. În unele țări, precum Germania, Franța, Spania, România se folosește o reprezentare proporțională, votanții având în față liste „închise”, în sensul că ei trebuie să voteze pentru o listă de partid, dar nu au niciun cuvânt de spus cu privire la ordinea hotărâtă de partid în care vor fi aleși candidații. În alte țări,deși votează pentru un partid, cetățenii pot influența ordinea în care candidații partidului sunt aleși (de exemplu, în Letonia). În Luxemburg un votant poate să voteze pentru candiudați aflați pe listele unor partie diferite.

Toți membrii Parlamentului European sunt aleși la nivel național (sau la unul regional, în țările care au mai multe circumscripții electorale regionale). Dar am putea să ne gândim și la posibilitatea ca un un număr de membri ai Parlamentului să fie aleși direct de toți cetățenii Uniunii Europene, în cadrul unei circumscripții care ar cuprinde toată Uniunea Europeană. (Sigur, o astfel de propunere e în momentul de față numai ipotetică.)

La adresa eurovoteplus.eu veți găsi descrierea sistemelor electorale din trei țări: Franța, Letonia și Luxemburg. Tot acolo veți găsi argumente pentru și împotriva creării unei circumscripții pan-europene.

Vizitatorii sunt invitați să reflecteze asupra acestor instituții electorale diferite. De asemenea, ei pot participa la un vot organizat potrivit mai multor reguli și au oportunitatea de a experimenta modul în care aceste instituții funcționează în practică.

Pentru informații despre cele trei sisteme electorale si participarea la cercetare accesați pagina web http://eurovoteplus.eu/

Ultima modificare Marți, 06 Mai 2014 11:57