Joi, 13 Noiembrie 2014 10:37

“Ce înseamnă să fim cetăţeni europeni?”, workshop organizat sub egida ”Jean Monnet Chair”

În perioada 20-22 noiembrie 2014, la noul sediu al SNSPA (Bd. Expoziției, nr. 30 A), va avea loc workshop-ul “Ce înseamnă să fim cetățeni europeni?” organizat sub egida ”Jean Monnet Chair”.

 

 

Evenimentul își propune să contribuie la explorarea teoretică și practică a conceptului de ”cetățenie europeană”, care în prezent se află sub două presiuni încrucișate - pe de-o parte, presiunea exercitată de opinia publică din Uniunea Europeană, care, potrivit Eurobarometrelor, tinde să își mențină o atitudine sceptică în raport cu instituțiile europene, iar, pe de altă parte, presiunea generată de transferul cetățeniei europene din portofoliul Directoratului General pentru Educație și Cultură în portofoliul Directoratului General pentru Justiție. Care este impactul curentelor eurosceptice la nivelul modului în care este apreciată utilitatea și semnificația cetățeniei europene? Care este semnificația excluderii cetățeniei europene din portofoliul educativ-cultural și includerea acesteia sub umbrela normativ-juridică a UE? Sunt doar câteva dintre întrebările la care organizatorii îşi propun să formuleze răspunsuri în cadrul acestui eveniment, care se adresează atât membrilor comunității academice, cât și reprezentanților societății civile.


La eveniment vor participa:

  • Luminiţa Odobescu – Consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului-Ministru (relaţia cu UE)
  • Alina Bârgăoanu – Jean Monnet Chair ”Communication and the European Public Sphere”, rector SNSPA
  • Paul Dobrescu – Fondator al Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA)
  • Dan Cărbunaru – Director, Caleaeuropeană.ro
  • Diana Iancu – Decan, Facultatea de Administrație Publică (SNSPA)
  • Loredana Radu – Director, Center for EU Communication Studies
  • Elena Negrea-Busuioc – Editor, Romanian Journal of Communication and Public Relations & Fullbright Fellow

Proiectul Jean Monnet Chair ”EU Communication and the Public Sphere” este finanțat de Comisia Europeană – Life-Long Learning Program - și are ca principal obiectiv crearea unui nou curs pe tema sferei publice europene. Profesorul Jean Monnet este Alina Bârgăoanu, rector al SNSPA și profesor universitar în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA), unde predă cursuri dedicate comunicării în context european: EU Communication Policy, Design and Implemention of EU-Funded Projects, Mass-media and Society. Alina Bârgăoanu este inițiatoare a Center for EU Communication Studies - primul centru de cercetare dedicat sferei publice europene și problematicii asociate acesteia.

Programul workshop-ului

Locurile sunt limitate. Vă rugăm să confirmați participarea până pe 18 noiembrie 2014 la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..">Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Ultima modificare Vineri, 14 Noiembrie 2014 09:02