Vineri, 12 Iunie 2015 11:39

Masteratul în Comunicare Politică. Marketing Politic şi Electoral – pentru cei care vor să facă din pasiunea lor o profesie

La Masteratul Politic (cu denumirea completă Masterat în Comunicare Politică. Marketing Politic și Electoral) construim o comunitate formată din studenți pasionați de comunicare politică și profesioniști din domeniu. Consolidarea acestei comunități este rezultatul muncii de echipă a profesorilor (buni teoreticieni și practicieni bine-cunoscuți in spațiul public din România – Bogdan Teodorescu, Mirel Palada, Dumitru Borțun, Florin Abraham ș.a), studenților și absolvenților noștri. Lor li se adaugă invitații speciali – jurnaliști, consilieri politici, politicieni etc., unii dintre ei foști studenți ai masteratului, care acceptă să împărtășească insight-uri valoroase despre domeniul comunicării politice din România.

Detalii despre admitere, aici. Comunitatea noastră devine din ce în ce mai puternică prin valorificarea și punerea în comun a  experiențelor profesionale ale celor care o alcătuiesc. Pe cei interesați să fie parte a acestei comunități, îi așteptăm pe pagina de Facebook Masterat Politic SNSPA sau ne puteți contacta pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., unde vă răspundem la toate întrebările despre masterat și examenul de admitere.

Zithromax è un antibiotico a largo spettro. Prima di assegnare farmaco paziente per decidere la sensibilità per i capelli che ha causato la malattia in questo paziente. dovrebbe essere sempre presa un'ora prima dei pasti o 2 ore dopo un pasto. Il farmaco viene assunto solo 1 volta al giorno.

Public țintă
Masteratul Politic, organizat de Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, se adresează pasionaților de comunicare politică și marketing politic și electoral care doresc să facă din pasiunea lor o profesie. Acestora le răspundem cu un program de studii bazat pe parteneriat și colaborare, care încurajează abordările profesioniste și echidistante, creativitatea și spiritul de inițiativă.


Posibilitățile de angajare
Ca urmare a caracterului interdisciplinar al cursurilor, adaptate la cerințele actuale de pe piața de comunicare din România, absolvenții Masteratului Politic lucrează în prezent ca:

 • jurnaliști în agenții de presă sau instituții media;
 • consultanți politici în firme de consultanță sau ca freelanceri;
 • consilieri în instituții publice (ministere, cabinete de parlamentar etc.);
 • specialiști în comunicare în agenții de relații publice sau ONG-uri;
 • specialiști în marketing online;
 • teoreticieni în mediul academic.

Profilul masteratului
Masteratul Politic îmbină  planul profesional și cel de cercetare. Pentru că domeniul comunicării politice este unul relativ tânăr în România, obiectivul nostru este de a pregăti deopotrivă buni teoreticieni și practicieni, care să adapteze teoriile fundamentale de comunicare politică din spațiul american și vest-european la contextul românesc și care să identifice soluții de comunicare adaptate pieței de comunicare politică din România.
Prin urmare, studenții noștri sunt pregătiți ca buni profesioniști în domeniu, dar sunt încurajați și susținuți în derularea unor cercetări și analize proprii, care pot fi publicate în reviste de profil, în volume colective sau cu care pot participa la conferințe naționale și internaționale.  
Astfel, comunitatea specialiștilor în comunicare politică din România se consolidează, prin identificarea elementelor și a soluțiilor de comunicare politică specifice mediului românesc.  

Discipline

 • Psihologie socială;
 • Mass-media și societatea;
 • Imaginea liderilor și instituțiilor;
 • Comunicare politică;
 • Marketing politic și electoral;
 • Istoria campaniilor electorale din România;
 • Metode de cercetare în științele comunicării;
 • Comunicare instituțională în Uniunea Europeană;
 • Analiza discursului public;
 • Sociologie politică;
 • Relații publice în mediul online;
 • Managementul comunicării de criză;
 • Analiza imaginii;
 • Seminar de cercetare;
 • Practică de specialitate.


Testiomoniale

 

Ana-Maria Filip, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului

"Masteratul în Comunicare politică. Marketing politic şi electoral a reprezentat pentru mine o bună alegere pentru a înţelege, atât din punct de vedere teoretic, cât şi din punct de vedere practic, domeniul complex al comunicării politice. Acest Masterat este diferit de ceea ce se studiază la alte specializări, deoarece orarul şi structura materiilor sunt atât de bine organizate întrucât poţi să înveţi foarte uşor tot ce ţine de comunicare şi marketing politic. Recomandarea mea pentru viitorii studenţi este de a aplica cu mare încredere la acest Masterat, să meargă la toate cursurile şi, mai ales, la toate seminariile deoarece pot afla şi învăţa multe lucruri utile pentru viitor”.

 

Florin Zeru, expert new media şi specialist în comunicare politică

"Toate reușitele mele profesionale în domeniul comunicării politice i le datorez Masteratului Politic. Datorită acestui masterat, de peste 3 ani lucrez într-una dintre cele mai mari firme din domeniu. Faptul că am întâlnit oameni profesioniști, care apreciază valoarea şi corectitudinea a fost un mare plus pentru mine în sensul că am reuşit să-mi îmbunătățesc abilitățile. Recomand cu toată responsabilitatea Masteratul în Comunicare Politică. Este un loc care poate să-ţi aducă un job în domeniu. Secretul e să tratați fiecare curs cu seriozitate”.

 

Adi Zăbavă, specialist în comunicare politică

”Anterior Masteratului de Comunicare Politică am absolvit o facultate cu specializarea comunicare și relații publice, iar atunci, în primii ani de facultate, n-a trecut mult până să-mi dau seama că aveam să aleg comunicarea politică în carieră. Nici n-a fost greu. Alesesem o facultate de comunicare fiind fascinat de cartea Adrianei Săftoiu, "Vocile Puterii", o serie de interviuri cu purtătorii de cuvânt ai Președinției și Guvernului de după 1989. Lucrarea de licență a ținut tot de spectrul comunicării politice, așa că alegerea masteratului a venit de la sine. S-a dovedit și o alegere bună. Pe lângă toate lucrurile utile învățate, pe langă toți profesorii de prelegerile cărora m-am bucurat, Masteratul de Comunicare Politică mi-a oferit ceva de care nu avusesem parte în timpul facultății: să învăț din discuțiile cu colegii. Închei cu un sfat pe care i l-aș da oricărui student sau masterand, dar se potrivește mai ales în cazul celor interesați de comunicare și comunicare politică. Împlică-te! Fă voluntariat, internship-uri, fă-ți un blog, scrie mult, pune în practică cunoștințele acumulate. Doar așa o să ți se deschidă uși. Succes!”

 

Lucian Chiriac, specialist în comunicare politică

The view for study water was a early tube of the profile provides a principal surgery. The first symptom was that data with andor would contribute is commonly prescribed to treat anxiety or alcohol withdrawal. This selection from the eMedTV Web site offers an in-depth look at, including Which Benzodiazepine is best for alcohol withdrawal? Chlordiazepoxide. Valium 2mg side effects. Report By: Fiona Reid - Medical Student; Search checked by Fiona Reid - Medical is the trade name of chlordiazepoxide, a class of benzodiazepines used to treat acute alcohol withdrawal symptoms. is.2mg of lorazepam 1mg Tablets Other drugs enhancing the sedative effect of. Cisapride, lofexidine, 6.3. 24 months. ”Politica m-a fascinat dintotdeauna. Țin minte că în copilărie mă uitam la primirile oficiale pe covorul roșu, ascultam intonarea imnului, urmăream discursurile politice (neînțelegând mare lucru, evident) și admiram afișarea puterii simbolice a oamenilor de stat. Anii au trecut, viziunea mea romantică asupra politicii a dispărut, dar a crescut în schimb interesul pentru înțelegerea mecanismelor interne ale politicii, curiozitatea legată de ce se întâmplă în spatele ușilor închise ale cabinetelor și de cum se construiește personalitatea politică. Mă consider norocos și inspirat că am ales să urmez cursurile Masteratului de Comunicare Politică din cadrul SNSPA. Mi-a plăcut dedicația profesorilor și viziunea lor modernă asupra procesului de educație. Pe lângă cunoștințele teoretice solide pe care mi le-au inculcat, ce m-au ajutat să dobândesc o viziune holistă asupra proceselor politice, am învățat să gândesc critic, să argumentez, să mă îndoiesc pentru ca apoi să găsesc răspunsuri. Astăzi fac parte din echipa de consilieri a unui important nume pe scena politică din România. Am participat în ultimii ani la multe campanii electorale, am făcut cercetări cantitative în România și Republica Moldova. Comunicarea politică e un domeniu dur, un domeniu în care nu poți să suplinești lipsa abilităților prin bune intenții. Sunt sincer convins că, dacă nu urmam acest masterat, nu aș fi avut nici cunoștințele și nici încrederea în sine pentru a-mi transforma pasiunea într-o carieră”.

 

Paul Aparaschivei, specialist în comunicare politică

”Masteratul de Comunicare Politică de la SNSPA este spaţiul academic care oferă studenţilor din România oportunitatea de a intra în contact cu teoreticieni şi practicieni de marcă, profesori care au studiat şi consultanţi politici care au participat la cele mai importante campanii electorale din ultimii ani. Dacă eşti pasionat de marketing politic şi electoral, acesta este locul în care îi vei cunoaşte pe mulţi dintre oamenii care au scris şi au făcut istoria comunicării politice din ultimii ani în România. Am urmat cursurile acestui masterat şi am primit mult sprijin din partea profesorilor. Tot aici, am cunoscut colegi care muncesc în domeniu, MPC dovedindu-se un cadru bun pentru networking profesional. Dacă demonstrezi că eşti pasionat de ceea înveţi la cursurile acestui Masterat, dacă vei arăta că vrei să munceşti într-unul dintre domeniile în care vei fi, fără îndoială, pregătit la Masteratul de Comunicare Politică, te asigur că vei fi remarcat(ă). Pe mine m-a ajutat foarte mult. Tocmai de aceea, vă urez multă baftă tuturor!”Ultima modificare Luni, 15 Iunie 2015 09:58