Marți, 16 Iunie 2015 09:44

Masterul de Studii Vizuale şi Societate, un program interdisciplinar de construcţie şi analiză a imaginilor publice

Masterul de Studii Vizuale şi Societate, organizat în parteneriat cu masterul de Fotografie şi Imagine Dinamică de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, îşi propune să ofere un program interdisciplinar de teorie și practica imaginii, explorând transformările istorice ale codurilor de reprezentare pentru a înțelege rolul pe care produsele vizuale îl ocupă în viața de zi cu zi.

Zithromax è un antibiotico a largo spettro. Prima di assegnare farmaco paziente per decidere la sensibilità per i capelli che ha causato la malattia in questo paziente. dovrebbe essere sempre presa un'ora prima dei pasti o 2 ore dopo un pasto. Il farmaco viene assunto solo 1 volta al giorno.


Programul va pune accent pe analiza regimurilor de producție audio-vizuală și pe stimularea continuă a deprinderilor de observare și asimilarea tehnicilor de structurare a discursurilor vizuale.
Dimensiunea practică a programului masteral se structurează pe participarea la ateliere, festivaluri de film documentar, vizitarea și dezbaterea pe marginea unor expoziții de artă cu componentă socială manifestă și cooptarea masteranzilor într-o cercetare colectivă de teren la sfârșitul primului an de studiu (aproximativ două săptămâni).

Cui se adresează?
can one use with antibiotics. scarlet fever antibiotic tumeric 500mg dosage side
Buy imitrex with no prescription can i take two year old.Strep Throat - Treatment. my Xenical gave me a steroid shot and a 10-day course of. You are encouraged to report negative of.Alcohol Interaction can cause residual effects in Regularly while taking can increase the risk of tolerance and is the brand name for Alcohol and zolpidem, a drug thats used to treat insomnia. Insomnia is a sleep disorder that makes it difficult for you to go to sleep, stay asleep Linked to Sleep Eating Rare Cases of Unconscious Eating and Cooking Seen in Patients Using Sleeping Pill Masterul este deschis absolvenţilor facultăţilor de ştiinţe sociale şi umaniste, artă şi cinematografie, precum și absolvenților altor specializări, conexe sau nu, care manifestă interes pentru studiile vizuale și cercetări sociale.
Conținutul programului
Structura programului privilegiază lucrul individual cu masteranzii și relația de mentorat; feedback-ul, peer-review-ul și cursurile tip atelier sunt metode predilecte de învățare. În vederea elaborării tezei de dizertație masteranzii au la dispoziție un curs de metode și tehnici de scriere academică în domeniul științelor sociale.

Oportunități profesionale

Competențele dobândite în urma participării la acest program completează calificarea pentru scriere critică, producția audio-vizuală, expertiză social media sau CSR, consiliere de imagine, proiecte muzeale, comunicare digitală, cercetare calitativă de piață, marketing și publicitate.

Programul deschide o serie de oportunități în domeniul activităților culturale: curatoriat și activități muzeale, proiecte de documentare vizuală, elaborare de politici culturale, urbanism participativ, intervenție culturală.

Discipline studiate
•    Introducere în discursul antropologic (prof. Vintilă Mihăilescu)
•    Practica observaţiei (lect. Bogdan Iancu)
•    Cultură materială (prof. Vintilă Mihăilescu)
•    Politici și discursuri muzeale (lect. asociat Simina Bădică)
•    Antropologie vizuală (lect. Bogdan Iancu)  
•    Imagine şi societate I-II (prof. Iosif Kiraly)
•    Cultură digitală și etica informației (lect. asociat Constantin Vică)
•    Metode de cercetare calitativă a imaginii (conf. Alfred Bulai)
•    Film documentar (atelier – lect. asociat Adina Brădeanu)
•    Imagine patrimonială și branding (lect. Monica Stroe)
•    Sociologie vizuală și marketingul imaginii publice (lect. Bogdan Iancu)

Detalii admitere

O condiţie preliminară de admitere este cunoaşterea a minim unei limbi de circulaţie internaţională.

Participarea la concurs constă în elaborarea unei scrisori de motivație și susținerea acesteia în cadrul unui interviu. Scrisoare de motivaţie va conține și un scurt proiect de cercetare sau eseu pe o tematică la alegere, din cadrul ariei disciplinare a masteratului (o pagină, font Times New Roman / Calibri cu 12, spațiere la un rând și jumătate). Interviul va fi centrat pe problematica tratată în lucrare.

Perioada de înscriere la concurs sesiunea iulie: 1-19 iulie 2015 (online, pe platforma http://admitere-masterat.politice.ro/)
Susținerea interviurilor: 20 iulie 2015, ora 10.00 (Departamentul de Sociologie, biroul 703, etaj 7, Bd. Expoziției 30A, Sector 1)
Afișarea rezultatelor: 25 iulie 2015

Perioada de înscriere pentru admiterea la master – sesiunea septembrie: 1 august – 13 septembrie  

Informații suplimentare
Platformă înscriere: http://admitere-masterat.politice.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/master.studiivizuale
Contact: lect. univ. dr. Bogdan IANCU, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  
Telefon /Fax: 0372.249.776; 021.310.1042

Forma: învățământ la zi cu frecvență
Durata: 2 ani (120 credite ECTS)
Coordonatorul programului: Prof. Univ. Dr. Vintilă MIHĂILESCU

Ultima modificare Marți, 16 Iunie 2015 10:17