Vineri, 17 Iunie 2016 12:33

Program de masterat pentru viitorii experţi în evaluarea programelor și politicilor publice europene

Masteratul "Evaluarea programelor și politicilor publice europene" este primul program acreditat în România prin care se urmăreşte pregătirea viitorilor experţi în evaluarea de politici publice şi programe europene. Mai mult, acesta a fost şi inclus în studiul anual publicat de Universitatea din Berna, Elveţia, cu privire la programele de masterat din domeniul evaluării de politici și programe publice existente în Europa.

Zithromax è un antibiotico a largo spettro. Prima di assegnare farmaco paziente per determinare la sensibilità per i capelli che ha causato la malattia in questo paziente. dovrebbe essere sempre presa un'ora prima dei pasti o 2 ore dopo un pasto. Il farmaco viene assunto solo 1 volta al giorno.

Calificarea de evaluator de programe si politici publice europene a fost validata de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari. Validarea acestei calificari de master se bazeaza pe faptul ca specializarea propusa are un caracter inovativ si prezinta interes pentru comunitatea academica, fiind în acelasi timp conectata cu cerinţele pieţei la nivel naţional si internaţional. Astfel, această specializare nu doar contribuie la acoperirea unei arii importante pentru învaţământul superior din România, dar si raspunde unei nevoi reale a societăţii, vizând reducerea deficitului de specialisti în evaluarea propunerilor de proiecte cu finanţare din partea Uniunii Europene. Pentru informaţii suplimentare despre proiectul EVAL-EPPP, accesaţi http://www.scoaladeevaluare.ro/.

Acest program continuă şi dezvoltă proiectul PHARE RO/2005/017-553.05.03 – Dezvoltarea unei Comunităţi Profesioniste de Evaluare în România, realizat de SNSPA, împreună cu Deloitte România.


Programul oferă posibilitatea de a dobândi informaţii în ceea ce priveşte evaluarea de proiecte şi managementul fondurilor europene, metodele de evaluare economică şi de cercetare socială, teorii şi practici de evaluare a politicilor şi programelor publice, elemente de audit şi evaluare financiară, ş.a. Abilităţile practice vor fi consolidate prin internship-uri cu durata cuprinsă între 2 săptămâni şi 3 luni, realizate în cadrul unor instituţii sau organizaţii precum Ministerul Fondurilor Europene, Organisme Intermediare, Societatea Academică din România, ANOFM, Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, Institutul de Evaluare, Ernst & Young etc.

Mai multe detalii despre programul de masterat, oportunităţile profesionale, disciplinele studiate şi modalitatea de admitere, aici.

Calendar admitere
Înscriere online: 4-24 iulie 2016
Susținerea interviurilor: 26 iulie 2016
Afișarea rezultatelor: 28 iulie 2016