#WeAreNATO la SNSPA | România în NATO – 14 ani

În contextul evoluției mediului global de securitate și al acţiunilor întreprinse de România în privința respectării angajamentelor de apărare colectivă asumate în cadrul NATO, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) organizează vineri, 14 decembrie 2018, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Educației Naționale, evenimentul de informare publică #WeAreNATO.

Conferinţa se va desfăşura la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30A), Sala Multifuncţională (parter), începând cu ora 10:00. Vă rugăm să confirmaţi participarea la eveniment, completând acest formular online, până miercuri, 12 decembrie 2018.

 

„Fiecare dintre noi avem un rol important în apărarea valorilor care ne unesc. Cu toții suntem NATO!”, Oana Lungescu, purtător de cuvânt al NATO

 

Ca universitate cu cea mai îndelungată colaborare cu NATO, SNSPA continuă eforturile de consolidare a unei platforme ce are ca scop creșterea vizibilității acțiunilor NATO, de diseminare a valorilor și politicilor care definesc Alianța ca garant al libertății și securității în spațiul nord-atlantic.

Evenimentul se va desfășura sub egida #WeAreNATO, o campanie de comunicare organizată în mai multe țări aliate pentru a aduce în atenția publicului tânăr beneficiile apartenenței la NATO și pentru a crește încrederea acestuia în capacitatea Alianței Nord Atlantice de a proteja populația și teritoriul aliat. Studenţii SNSPA vor avea oportunitatea de a înțelege modul de funcționare al organismului politico-militar NATO şi de implicare comună a forțelor armate în cadrul operațiilor și exercițiilor conduse sub această egidă.

Tema conferinţei organizate la sediul SNSPA este: „Fake news şi impactul acestui fenomen asupra securității și apărării”. Evenimentul va reuni experți în relații internaționale, care vor aborda cele mai recente evoluții de securitate și efortul actorilor internaționali în materie de securitate și cooperare.

Evenimentul se încadrează în strategia SNSPA de a intensifica dialogul și de a promova o viziune comună între toți aliații cu privire la riscurile și amenințările cu care ne confruntăm. SNSPA este o instituție de învățământ superior care furnizează expertiză de înaltă calitate la nivel regioinal și internațional și care reușește să reunească lideri, experți, teoreticieni și practicieni, creând un spațiu de reflecție și de dezbatere ce poate contribui la modelarea agendei regionale, europene și transatlantice.

Comments are closed.
Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Twitter