Workshop româno-american “Fake news and information disorders in the digital age”

În zilele de 1 şi 2 octombrie 2018, Centrul de Cercetare în Comunicare al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA), în parteneriat cu Cox Center for International Mass Communication Training and Research, din cadrul University of Georgia (SUA), organizează workshop-ul “Fake news and information disorders in the digital age”.

Evenimentul se bucură de prezența unor experți cu notorietate internațională în domeniul comunicării de masa:

  • Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decanul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA), se numără printre cei 39 de experți aleși de Comisia Europeană pentru a forma Grupul la nivel înalt pentru combaterea ştirilor false şi a dezinformării din mediul online.
  • Daniel Funke investighează dezinformarea online și știrile false pentru Rețeaua Internațională de Verificare a Faptelor (fact-checking) de la Institutul Poynter. A lucrat la Google News Lab, Los Angeles Times și USA Today.
  • David Hazinski, profesor de mass-media la Universitatea din Georgia, este specializat în știri digitale și televiziune. Deține agenția Intelligent Media Consultants, care a asistat la lansarea a opt posturi de televiziune în întreaga lume. Are experiență ca reporter și corespondent international, inclusive timp de șase ani pentru NBC News.
  • Charles Davis, actualul decan al Henry W. Grady College of Journalism and Mass Communication din cadrul University of Georgia, are o experiență de peste un deceniu în jurnalism. Davis a fost Director Executiv al Coaliției Naționale pentru Libertatea de Informare în cadrul Universității Missouri.
  • Tudor Vlad este directorul James M. Cox Jr. Center for International Mass Communication Training and Research, din cadrul Universității din Georgia. A fost fondatorul și președintele Departamentului de Jurnalism al Universității Babeș-Bolyai. Tudor Vlad ocupat funcția de Director pentru Europa Centrală a Institutului Mondial de Presă Liberă, San Francisco, California. A fost consultant la The New York Times și Uniunea Jurnaliștilor din Rusia (RUJ) și consilier de rang înalt pentru Freedom House.

Evenimentul are loc la sediul SNSPA din Bulevardul Expoziției nr. 30A, în sala 804, etaj 8. Panelurile și dezbaterile sunt programate pentru intervalul orar 14.30-19.00 în ziua de 1.10.2018, respectiv 10.00-13.30 pentru data de 2.10.2018. Intrarea este liberă.

Persoană de contact:
asist. univ. dr. Ioana Schiau – telefon: 0730861815; e-mail: ioana.schiau@comunicare.ro

Comments are closed.
Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Twitter