A șaptea ediție a conferinței internaționale STRATEGICA

În perioada 10-11 octombrie 2019, va avea loc la București cea de-a șaptea ediție a conferinței academice internaționale STRATEGICA, organizată de Facultatea de Management din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în parteneriat cu Banca Națională a României și cu Societatea Academică de Management din România (SAMRO).

Lucrările conferinței vor fi deschise la sediul Băncii Naționale a României, printr-o serie de prelegeri pe teme de economie, management, gândire sistemică și sustenabilitate susținute de invitați de marcă: Ioana Petrescu, Ioannis Ioannou, Mike C. Jackson și Vladislav Valentinov.

Ioana Petrescu este Visiting Research Fellow la Ash Center for Democratic Governance and Innovation de la Harvard Kennedy School și Director al Centrului de Leadership și Inovare (SNSPA), fost Ministru de Finanțe al României și fost expert la European Economic and Social Committee la Bruxelles. Deținătoarea unui doctorat în economie oferit de Harvard, Ioana Petrescu a fost Assistant Professor la University of Maryland, College Park, și a publicat lucrări de specialitate în jurnale academice și în presă. Prelegerea pe care o va susține abordează tema Digital Transformation and Delivery: The Devil is in the Details.
Ioannis Ioannou este Associate Professor of Strategy and Entrepreneurship la London Business School. Ioannis Ioannou are o activitate bogată în social media, este autor de articole în presă și în publicații precum Financial Times, Bloomberg, The Guardian, BBC, Le Monde și Forbes. Impactul muncii sale a fost recunoscut prin includerea numelui său pe lista scurtă pentru Future Thinker Award of Thinkers 50, primul clasament global al personalităților marcante din management, care prezintă lumii idei care au puterea de a o schimba. Autor de articole științifice în egală măsură, publică în reviste prestigioase, este citat în numeroase lucrări academice și face parte din board-ul editorial al Strategic Management Journal. Ioannis Ioannou va susține în deschiderea conferinței prelegerea Sustainability: From Surviving to Thriving.

Mike C. Jackson este Emeritus Professor la University of Hull, editor-șef al revistei Systems Research and Behavioural Science și Managing Director al Systems Research Ltd. Între 1999 și 2011, Mike C. Jackson a fost decan al Hull University Business School, conducând-o către obținerea Triple Crown accreditation, pe care o dețin mai puțin de 1% din școlile de business din lume – AACSB, AMBA și EQUIS. A fost Președinte al International Federation for Systems Research și al International Society for the Systems Sciences. Este Companion of the Association of Business Schools, a Chartered IT Professional, și Fellow of the British Computer Society, the Cybernetics Society, the Chartered Management Institute, the Operational Research Society și the International Academy for Systems and Cybernetic Sciences. De-a lungul timpului, a primit numeroase premii, două diplome onorifice și a fost Visiting professor la un mare număr de universități din lume. În 2011 a fost decorat cu Ordinul Imperiului Britanic pentru serviciile sale în slujba învățământului superior și al mediului de afaceri. În 2017 a primit Medalia Beale din partea UK Operational Research Society pentru contribuțiile sale constante de-a lungul multor ani la teoria, practica și filosofia Operational Research. Cea mai recentă carte publicată – Critical Systems Thinking and the Management of Complexity – a apărut la Wiley/ Blackwell în februarie 2019. Discursul dumnealui va privi Systems thinking in an age of complexity.

Vladislav Valentinov este profesor la Leibniz Institute of Agricultural Development in Transition Economies, Halle, Germany, lector la Department of Law and Economics de la Martin Luther University din Halle-Wittenberg, a fost Marie Curie Fellow la Comisia Europeană și Schumpeter Fellow la Volkswagen Foundation. Lucrările sale au apărut în Cambridge Journal of Economics, Ecological Economics, Journal of Institutional Economics, Journal of Economic Issues, Journal of Business Ethics, Nonprofit and Voluntary Sector Quarterly, Administration & Society și alte publicații de renume. În prezent este membru al board-ului editorial al jurnalelor Voluntas și Kybernetes.

În cea de-a doua zi a conferinței peste 120 de participanți din 20 de țări sunt așteptați să prezinte cercetări originale în cadrul track-urilor organizate pe următoarele tematici: Business Ethics and CSR, Challenges in Project Management, Economics, Finance and Banking, Intellectual Capital and Business Internationalization, Knowledge Economy, Management and Leadership, Marketing and Consumer Behavior, Opportunities and Challenges of the Social Economy, Seniors’ Wellbeing in the Contemporary Society și Towards Sustainable and Digital Organisations and Communities.

Organizatorii vă invită să luați parte, în încheierea lucrărilor conferinței, la un workshop și o masă rotundă. Workshop-ul Conscious management and development of digital identity in the business world se va desfășura sub coordonarea conf. univ. Nóra Obermayer, prodecan al Facultății de Business și Economie de la Universitatea Pannonia din Ungaria. Discuțiile vor gravita în jurul utilizării responsabile a noilor media și a dezvoltării capacității de a integra tehnologiile smart și inteligența artificială în activitățile de business.

Masa rotundă The Impact of Intellectual Capital on the Internationalization of EU SMEs va fi moderată de Andreea Mitan, lector doctor la Facultatea de Management din SNSPA și Director Executiv al Camerei de Comerț Norvegiano-Române. Participanții vor discuta despre problematica oportunităților și a limitărilor cu care se confruntă IMM-urile, din perspectiva capitalului intelectual, în contextul imperativului internaționalizării.
Vă invităm să aflați detalii accesând site-ul conferinței: www.strategica-conference.ro.

 

Programul evenimentului, aici.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget