Granturi SEE

Granturi SEE

Despre Granturile SEE

Pe 21 martie 2012 s-a semnat Memorandumul de înţelegere intre guvernul Romaniei si guvernele din Norvegia, Islanda şi Liechtenstein pentru implementarea Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2009 – 2014, prin care Romaniei i se aloca fonduri in valoare de 176.443.750 euro.

Acest Mecanism Financiar acopera mai multe programe de finantare, care au ca scop reducerea discrepanţelor sociale şi economice între ţările SEE şi consolidarea cooperării dintre statele donatoare (Norvegia, Islanda şi Liechtenstein ) şi ţarile beneficiare ale finanţării. Pentru a consulta toate domeniile vizate de programele de finantare in Romania, puteti accesa site-ul aici.

Programul este estimat să demareze în iunie 2013 și se va finaliza în decembrie 2016. Prin acesta se vor finanța următoarele măsuri:

  • Vizite pregătitoare
  • Proiecte de mobilitate pentru studenți și personal din universități
  • Proiecte de cooperare interinstituționale

ANPCDEFP estimează că pană la finalul programului să finanțeze mobilitatea a circa 336 de studenți și 141 cadre universitare (atât outgoing cât și incoming), precum și 10 proiecte de cooperare interinstituționale și 20 de vizite pregătitoare.

Principalii beneficiari institutionali vor fi universitatile din Romania posesoare a Cartei Erasmus aprobata de Comisia Europeana, iar parteneri vor fi institutii similare sau organizatii de stagiu din statele donatoare. In proiectele de cooperare interinstitutionala, se mai pot asocia ca parteneri universitati, institute de cercetare, companii, ONG-uri, atat din statele membre cat si din celelalte tari beneficiare ale Mecanismului SEE. Informatii complete despre tarile beneficiare si tipurile de asistenta financiara găsiți aici.

Mai multe informații găsiți aici.

Proiecte de mobilitate în învățământul superior

Proiecte de cooperare inter-instituțională

Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter