Comunicate de presă

Comunicate de presă

SNSPA va dispune de 1,5 milioane de euro, alocate de Comisia Europeană, pentru creșterea gradului de mobilitate internațională a studenților, profesorilor și personalului administrativ din cadrul universității

În prezent, SNSPA are peste 120 de acorduri cu universităţi din 20 de țări din Uniunea Europeană, Norvegia și Islanda și peste 60 de acorduri cu state de pe cinci continente, fiind universitatea din România cu cel mai mare număr de mobilități Erasmus+, raportat la numărul de studenți.

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, participă la Conferința Mondială a Învățământului Superior UNESCO 2022

În perioada 18-20 mai 2022, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, participă, alături de lideri și experți în învățământul superior din întreaga lume, la Conferința Mondială a Învățământului Superior UNESCO 2022.

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat la ediția din 2022 a Galei organizate de Consiliul Atlantic la Washington

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat miercuri, 11 mai 2022, la Washington, la ediția din 2022 a Galei festive organizate de Consiliul Atlantic, una dintre cele mai influente și prestigioase organizații de tip think-tank din SUA și un partener al SNSPA.

SNSPA celebrează 30 de ani de la înființarea Curții Constituționale a României

Marți, 10 mai 2022, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) salută aniversarea a 30 de ani de la înființarea Curții Constituționale a României, respectiv de la intrarea în vigoare a legii sale de organizare şi funcţionare.

Viziunea CIVICA pentru anul 2030

Miercuri, 23 martie 2022, CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, alianță universitară din care face parte SNSPA, a transmis o declarație comună prin care anunță noi obiective pentru următoarea perioadă și lărgirea alianței.

Hotărârea SNSPA cu privire la organizarea activităților didactice în semestrul al doilea, până la finalizarea anului universitar 2021-2022

Senatul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a adoptat, în ședința din 18 martie 2022, hotărârea privind modalitatea de desfășurare a cursurilor în semestrul al doilea, până la finalizarea anului universitar 2021-2022.

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie: „Un plagiat rămâne plagiat, indiferent de eventualele amendamente legislative”

Declarația rectorului SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, referitoare la propunerea de modificare a Legii Educației privind amnistierea celor care au plagiat doctorate până în anul 2011.

SNSPA rămâne online până pe 4 aprilie 2022

Luni, 7 martie, și marți, 8 martie 2022, conducerea SNSPA a analizat impactul ridicării stării de alertă asupra procesului didactic și a hotărât ca, până în data de 4 aprilie 2022, toate activitățile didactice să se desfășoare în continuare pe platformele de e-learning ale structurilor academice ale universității, în mediul online.

CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale este solidară cu Ucraina și solicită încetarea imediată a ostilităților

Vineri, 4 martie 2022, CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, alianță universitară din care face parte Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), alături de alte nouă universități de top din Europa, a transmis o declarație comună prin care condamnă cu fermitate agresiunea 

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, apel către cetățenii ruși: “Rusia – nu Putin – încă se poate salva”

Miercuri, 2 martie 2022, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, transmite un apel către cetățenii ruși, considerând că este necesară o reacție fermă din partea acestora pentru restabilirea păcii.

Studiu CPD SNSPA: Românii își mențin susținerea pro-Vest, chiar dacă propaganda anti-occidentală s-a intensificat major în ultimele luni

În contextul escaladării conflictului dintre Rusia și Ucraina, Centrul pentru promovarea Participării și Democrației din cadrul SNSPA a elaborat un raport privind dinamica în spațiul public românesc a propagandei anti-occidentale, a curentelor populiste și a conversațiilor online despre situația regională.

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie: “Putin va fi responsabil pentru toate viețile care se vor pierde de azi înainte”

Joi, 24 februarie 2022, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, condamnă acțiunile iresponsabile ale președintelui Vladimir Putin și consideră că este necesară o reacție fermă din partea societății civile, a mediului academic, a oamenilor de cultură, a tuturor celor care prețuiesc pacea.

Admiterea 2022 la SNSPA

SNSPA organizează admiterea la studii universitare de licență, masterat și doctorat, în mediul online, prin intermediul platformei admitere.snspa.ro. Condițiile de admitere, precum și taxele de înscriere, rămân neschimbate faţă de cele de anul trecut.

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie: „În momente de maximă gravitate și pe fondul unor crize suprapuse, avem nevoie de abordări calme, serioase, responsabile”

Miercuri, 16 februarie 2022, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, transmite un apel politicienilor de a trata cu responsabilitate situația tensionată din apropierea granițelor României, generată de un posibil conflict armat.

Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter