Comunicate de presă

Comunicate de presă

CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale salută hotărârea Curții Europene privind „Lex CEU”

Curtea Europeană de Justiție a decis marți, 6 octombrie 2020, că „Lex CEU“, o lege maghiară din 2017, care vizează restricționarea activităților universităților străine, este incompatibilă cu legislația Uniunii Europene.

SNSPA, investiții de 4,2 milioane de euro în internaționalizare

SNSPA dispune de 4,2 milioane de euro, ceea ce face ca SNSPA să fie prima universitate din România în ceea ce privește valoarea investițiilor în internaționalizare, raportate la numărul de cadre didactice și studenți.

Remus Pricopie, scrisoare deschisă către ministrul Anisie, de Ziua Educației: “Ministrul educației are rolul să apere școala de ingerințele politice”

Cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei, prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a transmis o scrisoare publică ministrului Anisie, solicitându-i să apere educația de ingerințele politice.

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a primit vizita directorului Institutului Diplomatic din Republica Moldova

Pe parcursul discuțiilor s-a evidențiat buna colaborare pe care SNSPA a avut-o de-a lungul timpului cu instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, precum și deschiderea pentru noi colaborări.

SNSPA a pus România pe harta hub-acceleratoarelor de politici publice din Europa

Doctoranzi şi postdoctoranzi, interesaţi să genereze idei şi soluţii cu impact social, au beneficiat de mentoratul unor experţi în antreprenoriat, politici publice şi guvernare.

Rectorul SNSPA a semnat un acord de colaborare cu Organizația Statelor Ibero-Americane pentru dezvoltarea spațiului comun de învățământ superior Euro-Latino-American

Prof. univ. dr. Remus Pricopie, preşedintele Forului Academic Permanent America Latină şi Caraibe – Uniunea Europeană, a semnat un acord de colaborare cu Organizația Statelor Ibero-Americane pentru Educație, Știință și Cultură.

Solidarizare națională și internațională fără precedent pentru protejarea libertății academice și de gândire

Demersul este asumat de către Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), alături de Universitatea de Vest din Timișoara, și reprezintă o argumentație juridică a unor poziții ferme, exprimate deja de patru universități din România, la momentul adoptării de către Parlament a Legii nr.87/2020.

Rectorul SNSPA, Remus PRICOPIE: “Rezoluția CNR de la Brașov – o odă de tip UTC la adresa Guvernului Orban”

Declarația rectorului SNSPA, prof. univ. dr. Remus PRICOPIE, cu privire la rezoluția Consiliului Național al Rectorilor (CNR), adoptată la finalul reuniunii de la Brașov, din 17-20 septembrie 2020.

CNR poate fi salvat. Scrisoare deschisă adresată Consiliului Național al Rectorilor

Acest demers va continua, într-o formă sau alta, până când Consiliul Național al Rectorilor va redeveni „vocea” universităților din România.

Rectorul SNSPA, Remus PRICOPIE: “A sosit momentul ca această impostură politico-academică să înceteze”

Universitățile din România trebuie să ia atitudine față de orice tentativă de implicare a CNR în politică și în campaniile electorale care urmează.

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus PRICOPIE: “CNR are nevoie de mai multă transparență și de respectarea cu strictețe a legii, astfel încât să redevină un exemplu de conduită democratică, ceea ce, din păcate, azi nu este”

Conducerea SNSPA, întrunită astăzi, 15 septembrie 2020, în cadrul Consiliului de Administrație, a decis în unanimitate declanșarea oficială a procedurii de clarificare în instanță a nerespectării legislației de către conducerea CNR.

Primul centru din Europa al noului program internațional, inițiat de Papa Francisc, University of Meaning, se va deschide la SNSPA

SNSPA a fost invitată să colaboreze în cadrul noului program internațional, University of Meaning, inițiat de Papa Francisc și coordonat de reprezentanții Scholas Occurrentes.

Începerea anului universitar 2020-2021 la SNSPA

Miercuri, 9 septembrie 2020, după consultarea tuturor actorilor implicați în comunitatea academică, Senatul SNSPA a decis ca activitățile didactice din primul semestru al anului universitar 2020-2021 să se desfășoare în continuare în sistem online.

Evaluarea comparativă a universităților pe domenii de studii, realizată de o echipă de cercetători, coordonată de prof. univ. dr. Mihai Păunescu

Studiul, realizat de șase personalități universitare si ale cercetării științifice din România, prezintă rezultatele unei evaluări comparative a performanțelor universitare dintr-un set de programe de studii.

Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Twitter