Comunitatea SNSPA condamnă mesajul antisemit îndreptat împotriva actriței Maia Morgenstern

SNSPA respinge cu tărie proferarea în spațiul public a unor astfel de mesaje îndreptate împotriva oricărei ființe umane și face apel la autoritățile statului să acționeze prompt împotriva tuturor celor care amenință viața și integritatea fizică a semenilor lor.

Un asemenea atac, prin virulența și conținutul său, este fără precedent în România ultimilor ani. Istoria ne învață că huliganismul verbal premerge pe cel fizic, cu urmări grave pentru întreaga societate.

Amenințările „curajosului” anonim nu lovesc numai în Maia Morgenstern, una dintre figurile marcante ale teatrului românesc contemporan, sau numai în comunitatea evreiasca, ci în cultura română în integralitatea sa. Lovesc în spiritul valorilor europene ale societății românești.

Din păcate, ceea ce s-a întâmplat ieri nu este un subiect marginal. În spațiul public, inclusiv cel al rețelelor sociale, apar constant amenințări și jigniri la adresa evreilor, la adresa celorlalți membri ai comunității în general. De aceea, în virtutea valorilor pe care le promovează și a responsabilității sociale pe care și-o asumă, SNSPA face apel la intervenția exemplară a autorităților, dar și la reacția societății civile, a comunității academice și a lumii cultural-artistice.

SNSPA își exprimă solidaritatea cu Maia Morgenstern, cu cultura română și are încredere că democrația românească va ști să se apere împotriva pericolelor de tip extremist, antisemit, xenofob.

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter