David Le Breton, Doctor Honoris Causa al SNSPA

David Le Breton profesor la Universitatea din Strasbourg afis Doctor Honoris Causa SNSPA

Vineri, 22 februarie 2019, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) va acorda înalta distincţie de Doctor Honoris Causa domnului David Le Breton, profesor de sociologie și antropologie la Universitatea din Strasbourg.

Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa se va desfăşura la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A), Etajul 8, Sala 804, începând cu ora 11:00.

David Le Breton (Universitatea din Strasbourg) este unul dintre cei mai apreciați antropologi la nivel mondial. Lucrările sale sunt dedicate reprezentărilor corporale și modului în care indivizii își pun în scenă diferite aspecte ale corpului. Aceste teme au fost publicate în cele peste 40 de lucrări originale pe care David Le Breton le-a scris sau le-a editat împreună cu alți cunoscuți antropologi și antropoloage. Lucrările sale au fost traduse în mai multe limbi, printre care și limba româna.

În România, David Le Breton a devenit cunoscut după publicarea volumelor Despre Tăcere (2001), Antropologia Corpului și Modernitatea, în două ediții (2002 și 2009), și Evadarea din Sine. O Tentație Contemporană (2018).

David Le Breton este, probabil, unul cel mai populari antropologi străini din România.

Joi, 21 februarie 2019, antropologul francez, David Le Breton va lansa la Bucureşti traducerea în limba română a cărții sale: Evadarea din Sine; O Tentație Contemporană (2018, Editura Trei). Detalii, aici.

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter