Despre întâlnirile geopolitice și geoculturale ale Europei cu Islamul, la un nou curs-eveniment online, deschis tuturor studenților SNSPA

Joi, 22 aprilie 2021, ora 19:00, echipa Masteratului de Politică și Economie Europeană din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană (SNSPA) invită studenții și cadrele didactice să participe online, la o nouă întâlnire, organizată în cadrul seriei de cursuri-eveniment la care sunt invitați experți în geopolitică și diplomația economică europenă contemporană.

Invitatul special al evenimentului este lector univ. dr.  Marius Lazăr, cadru didactic la Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, unde predă cursurile: Istoria și geopolitica Orientului Mijlociu contemporan, Geopolitică regională, Relații internaționale în secolele XX-XXI. În același timp, este director executiv al Centrului de Studii asupra Orientului Mijlociu și a Mediteranei, în cadrul aceleiași universități. A efectuat stagii de cercetare și mobilități profesionale în Franța, Egipt, Maroc, Algeria, Tunisia, Liban, Iran. A publicat o carte despre problematica Islamului în România, iar o alta, despre șiism și stat în Irakul modern, este în curs de apariție.

Lcct. univ. dr. Marius Lazăr va discuta despre Islam și Europa, în cheia istoriei unor întâlniri geopolitice și geoculturale.

 

Cursul este deschis tuturor celor interesați de tema evenimentului.

Vă invităm să participați la această întâlnire online, completând acest formular.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget