Începe admiterea la SNSPA

Anul acesta, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) organizează concursurile de admitere la studii universitare de licenţă şi de masterat în luna iulie.

Admitere la studii de licenţă | Sesiunea iulie 2018

Luni, 9 iulie 2018, încep înscrierile la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice şi la Facultatea de Management. Facultatea de Administraţie Publică îi aşteaptă pe candidaţi pentru înscrierea la examenul de admitere, începând de joi, 12 iulie 2018. Calendarul admiterii, aici.

Facultatea de Ştiinţe Politice a început selecţia candidaţilor încă din primăvară. La prima sesiune de pretestare, desfăşurată în luna aprilie 2018, candidaţii au avut ocazia să-şi evalueze cunoştinţele la disciplinele de concurs. Cei care vor dori să obţină o notă mai mare, precum şi cei care nu au participat la sesiunea din primăvară, o pot face în cea de-a doua sesiune de pretestare, desfăşurată în luna iulie. Înscrieri online până luni, 9 iulie 2018, pe admitere.politice.ro.

Oferta educaţională a SNSPA, aici.

Fișa de înscriere la admitere la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Facultatea de Management şi Facultatea de Administraţie Publică se completează online, după care se aduce printată, cu tot dosarul, la sediul facultății.
Actele necesare înscrierii, aici.
Fişele de înscriere, pentru fiecare facultate, pot fi completate aici.

Pentru anul universitar 2018-2019, la admiterea la studii universitare de licenţă, SNSPA scoate la concurs 750 de locuri (finanţate de la buget şi din veniturile proprii SNSPA), repartizate astfel:

  • Facultatea de Administraţie Publică: 225 de locuri
  • Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice: 200 de locuri
  • Facultatea de Management: 75 de locuri
  • Facultatea de Ştiinţe Politice: 250 de locuri

Din cifra totală de 750 de locuri, au fost alocate 25 de locuri pentru candidaţii absolvenţi de licee situate în mediul rural, 10 de locuri pentru cetățenii de etnie romă, 18 locuri pentru domeniile prioritare de dezvoltare a României şi 26 de locuri pentru formarea cadrelor didactice.

Locuri alocate candidaţilor din Republica Moldova, aici.

La SNSPA, condiţiile de admitere au rămas aceleaşi ca cele de anul trecut. La ciclul de studii universitare de licenţă, admiterea se face pe baza unui examen scris. Pentru a permite candidatului să-şi identifice nivelul de cunoştinţe, astfel încât să-şi poata defini o strategie de pregătire cât mai realistă, în timpul care i-a mai rămas până la examen, facultăţile SNSPA au anunţat din timp lista de posibile subiecte şi întrebări de concurs, astfel încât candidaţii să fie bine pregătiţi pentru admitere.

Condiţiile de admitere, aici.

Subiecte posibile pentru Facultatea de Administraţie Publică, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice şi la Facultatea de Management, aici.

Admitere la studii de masterat | Sesiunea iulie 2018

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) are un portofoliu complex, format din 58 de programe de masterat, în domenii precum: științe politice, ştiinţe administrative, drept, ştiinţe ale comunicării, sociologie, relații internaționale şi management.
Lista programelor de masterat, aici.

Toate facultăţile din cadrul SNSPA organizează admiterea la masterat în sesiunea iulie 2018.

Calendarul admiterii la masterat, aici.

Fișa de înscriere la admitere se completează online, după care se aduce printată, cu tot dosarul, la sediul facultății.
Actele necesare înscrierii, aici.
Fişele de înscriere, pentru fiecare facultate, pot fi completate aici.

Pentru anul universitar 2018-2019, la admiterea la studii universitare de masterat, SNSPA scoate la concurs 885 de locuri (finanţate de la buget şi din veniturile proprii SNSPA), repartizate astfel:

  • Facultatea de Administraţie Publică: 155 de locuri
  • Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice: 355 de locuri
  • Facultatea de Management: 42 de locuri
  • Facultatea de Ştiinţe Politice: 160 de locuri
  • Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană: 173 de locuri

Din cifra totală de locuri, sunt alocate 12 locuri pentru domeniile prioritare de dezvoltare a României şi 5 locuri pentru cetățenii de etnie romă.

Locuri alocate candidaţilor din Republica Moldova, aici.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget