Nisreen Rubaian, Reprezentantul Special al UNHCR în România, în dialog cu studenţii SNSPA

Luni, 21 octombrie 2019, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) are onoarea de a găzdui vizita Reprezentantului Special al UNHCR în România, Nisreen Rubaian.
Nisreen Rubaian se va întâlni cu studenți, masteranzi, doctoranzi şi cadre didactice ale SNSPA, în Sala 804, etajul 8, ora 17:00.

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) a fost înfiinţat pe 14 decembrie 1950 de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Agenţia este mandatată să conducă şi să coordoneze operaţiuni internaţionale pentru protecţia refugiaţilor. Scopul său principal este acela de a apăra drepturile şi bunăstarea refugiaţilor. Luptă pentru a se asigura că toată lumea îşi poate exercia dreptul de a solicita azil şi de a găsi refugiu într-un alt stat, cu opţiunea de a se reîntoarce acasă voluntar, de a se integra local sau de a se restabili într-o altă ţară. De asemenea, UNHCR are şi un mandat pentru a ajuta oamenii fără cetăţenie (apatrizii).
Începând cu anul 1950, UNHCR a ajutat zeci de milioane de oameni să-şi reia viaţa cu demnitate. Astăzi, peste 9,300 de angajaţi, în peste 123 de ţări continuă să ajute aproximativ 43,8 milioane de refugiați, strămutați intern și apatrizi din întreaga lume.

 

Nisreen Rubaian is the current Representative for the UNHCR Representation in Romania since July 2019. She has been working with UNHCR for around 19 years with main focus in Protection and Management in different operations including Nauru Island, Pakistan, Sierra Leone, Egypt, United Arab Emirates, Libya and lastly in Romania. She worked with all groups of UNHCR concern including refugees, asylum seekers, Internally displaced persons and stateless persons. She carries a good experience having been involved in the humanitarian response, through her work for UNHCR, for the Internal Displacement crisis in Libya and in Ethiopia. Nisreen is a Jordanian national and holds a Master’s degree in Public International Law from the University of Bristol in the United Kingdom. Before joining UNHCR, she briefly worked as a Lawyer in Amman, Jordan.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter