Prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA, participă la ceremonia de aniversare a 75 de ani de la înființarea Programului Fulbright

Prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA, preşedinte al Boardului Comisiei Fulbright US-România, participă marți, 30 noiembrie 2021, la Washington, la ceremonia de aniversare a 75 de ani de la inițierea Programului Fulbright la nivel global.

Evenimentul, organizat de Departamentul de Stat din SUA, reunește absolvenți de succes ai Programului Fulbright din diverse domenii importante, precum: mediu, educaţie, serviciu public, sănătate publică, știință și tehnologie, arte. La ceremonie participă Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.

 

“Sărbătorim 75 de ani de la înființarea Programului Fulbright de către senatorul J. William Fulbright. Doresc să îi felicit pe toţi bursierii Fulbright. Trebuie să fie mândri că fac parte din această mare familie care consolidează legăturile dintre Statele Unite şi ţările din întreaga lume.

Programul Fulbright a întărit legăturile dintre SUA și România, încurajând și promovând, timp de 60 de ani, schimburile educaționale, culturale și științifice. Consider că bursierii Fulbright aduc o contribuție semnificativă în domeniul în care s-au perfecționat, dar și la dezvoltarea democratică și economică a țărilor lor. Acum aproape 10 ani am semnat la Washington, în calitate de Ministru al Educației Naționale, acordul privind continuarea în țara noastră a programului de burse Fulbright pentru următorii 10 ani, cu posibilitatea prelungirii, automate, pentru înca 10 ani. Prin oportunităţile educaţionale oferite, Programul Fulbright modelează generațiile viitoare și este mai deschis ca niciodată către tinerii români ambițioși, creativi, cu idei excelente. Fulbright va continua să dezvolte viitori lideri inovatori în multe domenii în întreaga lume.”, a susținut prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

 

Programul Fulbright este cel mai cunoscut și prestigios program de schimburi culturale, științifice și educaționale desfășurat de Statele Unite ale Americii în întreaga lume. Acesta a fost demarat în 1946, la inițiativa senatorului J. William Fulbright și, în prezent, funcționează în 160 de țări. Peste 400.000 de studenți, profesori, tineri artiști și profesioniști au beneficiat de bursele Fulbright, care le-au oferit posibilitatea de a studia, de a preda și de a desfășura activități de cercetare în Statele Unite ale Americii.

România participă la aceste schimburi bilaterale din anul 1960. Comisia Fulbright Româno-Americană acordă cetățenilor români burse de studiu și de cercetare în universități de prestigiu din SUA și cetățentilor americani burse de studiu și cercetare în universități românești de renume. Până în prezent, peste 3.400 de studenți, profesori și cercetători români și americani au beneficiat de bursele Fulbright.

 

FOTO: Remus Pricopie, rectorul SNSPA, preşedinte al Boardului Comisiei Fulbright US-România, a participat marți, 30 noiembrie 2021, la Washington, la ceremonia de aniversare a 75 de ani de la înființarea Programului Fulbright.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget